Palička u suzama: Još sam u šoku, nikada nisam ovako plakao! - Balkan-Handball.com
Naslovna EHF EURO 2022 Palička u suzama: Još sam u šoku, nikada nisam ovako plakao!

Palička u suzama: Još sam u šoku, nikada nisam ovako plakao!

Marko Marjanović
0 komentar

Nema kraja sreći reprezentativcima Švedske i svim njihovim navijačima nakon herojskog podviga u Mađarskoj i Slovačkoj. Ova skandinavska selekcija osvojila je prvo zlato za svoj rukomet nakon 20 godina, a ukupno peto, po čemu su se Šveđani učvrstili na vrhu večne liste sa pet titula na kontinentalnim nadmetanjima.

Uz Džima Gotfridsona, prvi među jednakim bio je neustrašivi golman Andreas Palička, koji je apsolutno zaslužio ovakvu radost u poznom periodu svoje karijere.

Budući golman Pari Sen Žermena nije mogao da sakrije ni suze radosnice nakon velikog uspeha.

-Boriš se tokom čitave karijere, pobeđuješ, gubiš, uzdižeš se, padaš…Mislim da sam se razbolio od količine emocija. Ovo je neverovatan osećaj. čini mi se da sam na ivici šoka nakon svega što se dogodilo. Ni kao dete se nikada nisam ovoliko isplakao kao danas, jer nisam mogao da sanjam da će mi se ovo dogoditi u životu.  – rekao je uz puno emocija fantastični golman neposredno posle finala.

Upravo je on podigao trofej namenjen najboljem na ovom turinru.

Potpuno zasluženo, MVP priznanje kući nosi čudesni lider Jim Gotfridson.

-Jednostavno je, bili smo najbolji kada je bilo najvažnije – u poslednje tri utakmice – rekao je verovatno najbolji igrač sveta u ovom trenutku, i već sada najozbiljniji kandidat za igrača godine u svim mogućim izborima. 

Odlučujući gol finala postigao je Niklas Ekberg sa sedmerca.

-Nisam puno razmišljao pre sedmerca, nisam želeo da dajem šansu nervozi da me sputa. Samo sam uzeo loptu u ruke, šutirao gde sam video da treba, i mreža se zatresla – rekao je iskusni prvotimac Kila u kameru švedske televizije.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball