Balkan-Handball.com

Norveška osvojila sedmo evropsko zlato!

Norveška je ponovo na krovu Evrope! Dominacija kojoj nije ravna ni ona francuska u muškom rukometu, nastavila se u Skandinaviumu u Geteborgu, gde je 12.000 ljudi strepelo do poslednjeg trenutka, a kada je lopta Danik Snelder četiri sekunde pre kraja prilikom izvođenja deveterca, završila u kolenima Niki Grot, krenulo u slavlje! Norveška je savladala Holandiju 30:29 (15:15) po treći put u borbi za medalje u samo 12 meseci.

Od Herninga, preko Rija, do Geteborga, rastao je holandski tim, pružio odličan otpor aktuelnim svetskim i evropskim šampionkama, ali nije mogao i da slomi devojke Torira Hergeirsona, koje su lidera imale u fenomenalnoj Nori Mork, strelcu 12 golova u finalnom meču!

Ovo je sedmo evropsko zlato Norveške! Od 2004. godine, Norvežanke su osvojile šest EP od ukupno sedam, a samo su pale u Beogradu 2012.godine, kada je od njih bila bolja Crna Gora.

Bronzu je osvojila Francuska pobedom nad Danskom 25:22, što je „Trikolorkama“ prva medalja posle 10 godina pauze na Evropskim prvenstvima. Poslednja je, interesantno, isto bila bronzana na istom mestu – u Švedskoj 2006. godine.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *