Đerona pred start prvenstva: Svima po 25% šansi! - Balkan-Handball.com
Naslovna EHF EURO 2024 Đerona pred start prvenstva: Svima po 25% šansi!

Đerona pred start prvenstva: Svima po 25% šansi!

Selektor Srbije pred našom kamerom dan uoči duela sa Islandom.

Marko Marjanović
0 komentar

Za Srbiju Evropsko prvenstvo počinje u petak od 18.00, kada će sudijski zvižduk označiti start meča 1. kola grupe C sa Islandom.

Prvi utisci iz Minhena?

-Baš je hladno ovde, došli smo iz sunčane Barselone, ali ovo je mesto na kojem smo želeli i  zaslužili da budemo. Došli smo sa najvišim očekivanjima, znajući da smo u najtežoj grupi na turniru. Znamo kakvi su nam kvaliteti, i želimo svima to da pokažemo.

Pre 12 meseci, Srbija je došla na SP posle pobede nad Švedskom u gostima, u pripremnom meču. Ovoga puta, prijateljske utakmice pred turnir odigrane su nešto slabije.

-Rekli smo i pre početka turnira u Španiji da je prevashodni cilj adekvatna minutaža, pre svega igračima kojima je bilo neophodno da poprave formu. Neku od naših igrača, naročito bekovi, nisu igrali puno prethodnih meseci. Trebalo je dati im što više prostora u tim mečevima, koje posmatramo kao investiciju. Naravno, nismo želeli da izgubimo, hteli smo da osvojimo turnir, ali to što smo izgubili dve utakmice ne znači da ćemo igrati loše na EP. Ovo je druga priča.

Kako se suprotstaviti Islandu?

-Moramo sprečiti njihovu tranziciju. Suočavamo se sa možda napadački najboljom reprezentacijom na turniru. Po mom mišljenju verovatno i najboljom. Imaju šest, sedam igrača koji mogu napraviti mnogo u igri 1 na 1 i stvaranju viška. Zato treba izbeći te situacije 1 na 1, sprečiti da to toga dolazi. 

Kakve su šanse Srbije da prođe u drugi krug?

-Mislim da su svima u ovoj grupi podjednake, po 25%. Ne očekujem da iko ikoga lako pobedi, biće neizvesni mečevi. Mali detalji, golmanske odbrane, odbici, individualna inspiracija…Nema luksuza opuštanja ni sekundi, ni u jednoj od tri utakmice – zaljučio je Đerona.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Adblock Detected

Please support us by disabling your AdBlocker extension from your browsers for our website.