SRBIJA SLAVI SVETSKO PRVENSTVO: Milosavljev i "banda" dokrajčili Slovence u Kragujevcu! - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa SRBIJA SLAVI SVETSKO PRVENSTVO: Milosavljev i „banda“ dokrajčili Slovence u Kragujevcu!

SRBIJA SLAVI SVETSKO PRVENSTVO: Milosavljev i „banda“ dokrajčili Slovence u Kragujevcu!

Marko Marjanović
0 komentar

Srbija ide na Svetsko prvenstvo! Posle velike rovovske borbe u Kragujevcu, „Orlovi“ su uspeli da ponovo savladaju Sloveniju 23:20 (10:8), istom razlikom kao pre tri dana u Sloveniji!

Gosti su zapretili vođstvom 20:18 u finišu, ali usledila furiozna serija Srbije za kraj. Čudesnu utakmicu odigrao je Dejan Milosavljev – 19 odbrana i 1 gol.

SRBIJA-SLOVENIJA 23:20 (10:8)

Srbija: Cupara, Milosavljev 18+1 odb +1 gol – Sretenović, Đekić 2, Orbović, Nikolić 3, Radivojević 3, Đukić, N. Ilić 4, V. Ilić 1, Borzaš, Pešmalbek 1, Marsenić 3, Đorđić 3, Kukić 1, Abutović
Slovenija: Baznik, Ferlin 13 odb – Marguč, Janc 4, Gaber 1, Žvižej 2, Cingesar 3, Cehte 1, Makuc, Bombač 6, Zarabec, Mačkovšek 2, Vlah, Suholežnik, Henigman, Dolenec
7m: Srb 2/3, Slo 3/4
2min: Srb 8 min, Slo 8 min
SEMAFOR: 0:2, 3:3, 6:4, 6:6, 9:6, 11:8, 11:12, 13:12, 16:15, 17:19, 18:20, 23:20,

Verovatno je nervozan početak Srbije bio i očekivan. Tri izgledne situacije za gol nisu iskorišćene, tačnije odbranio je Ferlin, a prvi gol postignut je tek u šestom minutu, na individualni kvalitet Petra Đorđića.
Međutim, Srbiju je na vreme probudio nestvarni mađioničar među stativama, Dejan Milosavljev. Vratio se domaćin u egal, odbranio se sa dva igrača manje, razigrao i u napadu pa poveo 6:4. Dugo je taj rezultat stajao na semaforu, propuštena su tri zicera za plus tri, ali se „Banda“ pobrinuo da ne bude posledica. Sakupio je čak deset odbrana u prvom poluvremenu, što je bilo dovoljno za plus dva – ukupno plus pet, računajući i Celje.

Makismalnih plus tri Srbija je ponovila odmah po startu drugog poluvremena, ali je onda slovenačka odbrana postala mnogo bolja. Uprkos velikoj koncnetraciji kvaliteta, napad „Dežele“ je ponovo zavisio od Deana Bombača, ubedljivo najboljeg u bekovskoj liniji. Serijom 4:0, Slovenija je preokrenula na 11:12, a onda je krenula još žešća rovovska borba.

Klemen Ferlin je takođe imao blistavo veče, čuvao je nadu zajedno sa Bombačem sve do završnice. Kada su gosti prekinuli rezultatsku klackalicu i poveli sa 17:19 pa 18:20, nastala je prava drama. Ukazao se Đorđe Đekić kao džoker kada nije bilo rešenja, i kada je Đerona pokušao sa njim na sredini, Borzašem levo i Kukićem desno.

Milosavljev je sa još dve spektakularne intervencije razoružao rivala, usledile su kontre i golovi sa svoje polovine za furioznu završnicu Srbije u vidu serije 5:0. Dva minuta pre kraja, slavlje u „Jezeru“ je već počelo.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball