IGRA MAČKE I MIŠA: Danska mašinerija samlela Norvešku, imamo prve polufinaliste - Balkan-Handball.com
Naslovna EHF EURO 2024 IGRA MAČKE I MIŠA: Danska mašinerija samlela Norvešku, imamo prve polufinaliste

IGRA MAČKE I MIŠA: Danska mašinerija samlela Norvešku, imamo prve polufinaliste

Kolo pre kraja hamburškog dela glavne faze, poznat je poredak prve dve reprezentacije.

Marko Marjanović
0 komentar

Skandinavski derbi, ali samo nominalno. Čudesna Danska je za 20 minuta rešila pitanje pobednika protiv raštimovane Norveške –29:23 (18:11).

Na krilima Nilsena i Gidsela, svetski šampioni su vrlo rano ovu utakmicu lišili neizvesnosti, ali je imalo u čemu da se uživa. Četa Jonasa Vilea u ovakvom stanju bila je lak zalogaj za najveću rukometnu silu današnjice.

Egal je bio na snazi samo nekoliko minuta, dok Danska nije „zategla“ odbranu i sa par kontri se odvojila. Onda je na scenu stupio neopisivi Emil Nilsen, koji je serijom odbranjenih zicera omogućio drugovima da dokusure rivala – 13:5 u 20. minutu. Neuporediv je bio učinak Emila Nilsena sa neučinkom Bergeruda i Severeca, ne samo na ovom meču.

Zapretili su Norvežani početkom nastavka, serijom 4:1 prišli na četiri gola zaostatka, probudio se Bergerud, ali je Emil Nilsen odbio taj nalet. Pokušavao je Vile i igrom 7 na 6, odbrana je konačno zaigrala kako može, međutim, bilo je prekasno, Danska je i u sporijem ritmu previše dobra za severne komšije.

Ovakav ishod znači da je sve jasno u ovoj grupi kada je u pitanju plasman u polufinale. Bez obzira na ishod mečeva poslednje runde, Danska ide u Keln kao prva, a Švedska kao druga. Osmi put na poslednjih deset velikih takmičenja, Danska je ušla u borbu za medalju.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball