Iz rubrike "Verovali ili ne" izdvajamo: Hans Lindberg ljut što ne igra! - Balkan-Handball.com
Naslovna EHF EURO 2024 Iz rubrike „Verovali ili ne“ izdvajamo: Hans Lindberg ljut što ne igra!

Iz rubrike „Verovali ili ne“ izdvajamo: Hans Lindberg ljut što ne igra!

Marko Marjanović
1 komentar

Danska do sada igra savršen turnir na EHF Euro 2024, pobedom nad Norveškom ( u toku) obezbediće plasman u polufinale, sve deluje idilično…ali – nije.

Najiskusniji i najstariji član, ne samo reprezentacije Danske nego i Evropskog prvenstva, 43-godišnji Hans Lindberg, javno je izrazio nezadovoljstvo svojom minutažom za DR Sporten.

Lindbergu se ne dopada što je „žrtva“ sjajne taktičke varijacije Nikolaja Jakobsena. Danski selektor na desnom krilu koristi Kirkelokea, po prirodnoj lokaciji desnog beka, zato što na toj strani ima ekstra kvalitet u vidu Gidsela, i jer Kirkeloke može zauzeti odgovornu poziciju u odbrani, kako bi Gidsel mogao na krajnjeg u zoni, čime ostaje svežiji za napad.

Takva taktika za sada daje potpun rezultat, ali je Lindberg nezadovoljan:

-Tako je naša igra podešena u ovom trenutku. Ali, mislim da je šteta što je tako. Jasno je, igra je mnogo lepša, zabavnija kada sam ja na terenu i kada imam više prilika za gol. Ovo je rukomet, a ne „trčanje“. Da sam hteo da trčim, trenirao bih atletiku – rekao je danski veteran.

Kada ovako nešto stigne iz redova reprezentacije koja igra, vrlo moguće i najkvalitetniji rukomet ikada, ne možemo a da se ne zapitamo šta bi se desilo na Balkanu u sličnoj situaciji….

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball