NEVEROVATNA AUSTRIJSKA PRIČA, Aleš Pajovič: Ponosan i srećan - Balkan-Handball.com
Naslovna EHF EURO 2024 NEVEROVATNA AUSTRIJSKA PRIČA, Aleš Pajovič: Ponosan i srećan

NEVEROVATNA AUSTRIJSKA PRIČA, Aleš Pajovič: Ponosan i srećan

zika.bogdanovic
0 komentar

Najbolji turnir u istoriji austrijskog rukometa događa se upravo ovih dana, prvo u Manhajmu, a sada i u Kelnu. Reprezentacija kojoj se nisu davale velike šanse da će uopšte izaći iz grupe sa Španijom i Hrvatskom, napravila je pravo malo čudo i ima realne šanse da se domogne olimpijskih kvalifikacija, ali i priča o polufinalu nije nemoguća.

Imali su Austrijanci i +5 protiv Nemaca, šansu da domaćina odalje od finalnog vikenda, ali na kraju u poslednjih 10 minuta došlo je do zamora u napadu i na kraju podele bodova. „Srećan za osvojenim ili tužan za propuštenim?“ bilo je prvo pitanje koje smo uputili slovenačkom treneru:

„Srećan, srećan definitivno. Kada vidim moje momke kako igraju sa srcem, a to nije samo srce, već i taktički su imali glavu na kraju. Osvojili smo ova bod sa odbranom. Igrali smo 6-0 neverovatno. Herburger je odigrao neverovatno, Miškovec i svi drugi. Videli smo da Nemci imaju problem, imaju mnogo mladih koji su bili nervozni i to smo iskoristili. Pali smo posle 45 minuta, to je normalno sa ovolikim brojem igrača i petom utakmicom u devet dana.  Konsti Mustl je odbranio sve, ponosan sam na moje momke, baš ih je lepo videti kako igraju srcem i veseli su, srećan sam da sam uz njih – rekao je Pajovič, a onda odgovorio na pitanje o hemiji u ekipi:

  • Radim dugo na tome da imam pravu ekipu, četiri godine sam ovde, pokušavam da stvorim tu atmosferu. Kada ide, ide, puno je lakše biti veseo i ići napred kada pobeđuješ, ali kada izgubiš moraš da budeš još bolji. Stvarno je neverovatno za Austriju. Teško je opisati rečima, četiri boda na prvenstvu u glavnoj fazi, stvarno neverovatno.

Sada je i polufinale tema…

– Polufinale je tu, kvalifikacije za Olimpijske Igre, idemo dalje, ako će momci izdržati, sve je moguće. Francuska je pokazala da su to vanzemljaci, svaka pozicjja sto igrača i to kakvih, to će biti baš jako teško, ali moramo se s tim boriti, pa idemo korak po korak dalje – zaključio je Pajović pred čijom reprezentacijom su Francuska i Island u poslednjem kolu.

Austrijanci su gotovo izvesno u olimpijskim kvalifikacijama, ali i blizu najboljeg rezultata u istoriji s obzirom da su do sada bili najbolje plasirani osmi na EHF EURO 2020.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball