Perkovac otvoreno: Nedostatak želje i energije, Skandinavci na biciklama i Valter u Premijerki - Balkan-Handball.com
Naslovna EHF EURO 2024 Perkovac otvoreno: Nedostatak želje i energije, Skandinavci na biciklama i Valter u Premijerki

Perkovac otvoreno: Nedostatak želje i energije, Skandinavci na biciklama i Valter u Premijerki

Marko Marjanović
0 komentar

Nakon poraza od Islanda 35:30, postalo je jasno da Hrvatskoj ostaje još samo jedan meč na EHF Euro 2024. Blistav start turnira u vidu rapsodije protiv Španaca, ubrzo je zasenjen remijem sa Austrijom, a naročito porazima od Francuske, Mađarske i Islanda u drugom krugu.

Selektor Goran Perkovac analizirao je situaciju pred hrvatskim novinarima u Kelnu:

-Imamo mladu, perspektivnu momčad i ovo je proces sazrijevanja koji mora proći. Islanđani imaju 18 vrhunskih igrača u vrhunskim klubovima koji su nositelji igre, a naši momci to nisu. Šveđanima je trebalo osam godina povratak na vrh, slično kao i Nijemcima, meni je ovo normalan proces sazrijevanja.

-Najveći problem je što nam je nedostajala želja. Ne razumijem da je jedan Island ima veću želju nego mi, a ne igra im ni za što ta utakmica. Moramo u stožeru vidjeti što se moglo napraviti da se igrači energetski vrate. Ostalo nije upitno jer znanja imaju. Mi ne možemo igračima vratiti energiju i to je najveći problem. Drugim momčadima je energetski dio jednostavno veći.

-Naši igrači u velikom dijelu ipak igraju u hrvatskoj ligi u kojoj bi možda Valter i ja još mogli igrati. Ništa kod nas osim energetskog dijela nije upitno, dosta znanja imaju, ali kako turnir odmiče, vidite i sami kako izgledamo. Jednu i pol utakmicu smo odigrali slabo – utakmicu protiv Mađarske i poluvrijeme protiv Islanda. Ostatkom turnira sam zadovoljan.

Nije moglo više u pripremama.

-Nismo mogli puno više. Imali smo puno bolesti i izostanaka. Znate i sami kako je kada imaš temperaturu 39, ležiš četiri dana i peti dan dođeš na utakmicu. Ovo nije alibi. Nisam trebao nikoga naknadno zvati. Ovo je najbolje što mi imamo, nevezano za to tko će ih voditi, oni su najbolje. Četiri ili pet godina jednog nerada smo morali nadoknađivati, kretali smo iz minusa, a ne od nule.

-Promijenio bih samo nešto, trenirali bismo svaki slobodni dan, na tome bih inzistirao. Odmore smo imali u dogovoru s kondicijskim trenerom, igračima, možda smo to trebali promijeniti, ali dečki su rekli da su potpuno prazni i dali smo im da malo duže spavaju.

O ostavci ne razmišlja:

-Uvjeren sam da ću ih ja voditi, ali moraju neki igrači ipak sami sa sobom odlučiti da ulažu u sebe. Skandinavci, Austrijanci i Švicarci u slobodno vrijeme jednostavno uzmu bicikl, trče, planinare, a znate i sami da je naša kultura takva da kada smo slobodni ne radimo ništa. Kultura sporta se mora dići na viši nivo.

Duvnjak ostaje.

-Dule će ostati u reprezentaciji. Mislim da to nije upitno. Nisam pričao s njim, ali pretpostavljam da hoće. Olimpijske igre su veliki motiv.

Za kraj je najavio utakmicu sa Nemačkom.

-Volio bih da odigramo utakmicu kao što smo igrali na početku grupne faze. Jako su borbeni, nisu na razini Njemačke od prije, ali su ekipa koja te može samljeti. Mi smo uvijek govorili da su naši golmani nešto konačno obranili, a njihovi su već godinama na toj razini. Wolff ih drži u turniru. Imaju i igrače, ne pitaju je li boli, samo igraju, lijepo ih je vidjeti – zaključuje Perkovac, a prenosi Index.hr.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball