"POBEDILI I DNEVNIK": "Orlovi" opet na vrhuncu gledanosti! - Balkan-Handball.com
Naslovna EHF EURO 2024 „POBEDILI I DNEVNIK“: „Orlovi“ opet na vrhuncu gledanosti!

„POBEDILI I DNEVNIK“: „Orlovi“ opet na vrhuncu gledanosti!

zika.bogdanovic
0 komentar

Rukomet u Srbiji možda nije sport broj 1 po popularnosti, ali narod ga i dalje nesumnjivo voli iako je prošlo 12 godina od poslednje osvojene medalje! To pokazuju i rejtinzi gledanosti mečeva reprezentacije koji svakog januara rukometna prvenstva stavljaju na pijedestal popularnosti. Tako je i uvodni meč „orlova“ na EHF EURO 2024 sa reprezentacijom Islanda bio najgledaniji na srpskim televizijama u petak 13. januara, prema podacima koje je dobio Balkan-Handbal.com.

Dramatični remi Srba i Islanđana gledalo je 1.475.000 ljudi na prvom programu RTS, uz saznanje da je prenos bio i na TV Arena Sport! Čuveni drugi dnevnik RTS gledalo je 1.351.000 ljudi, a najpopularniji seriju na Javnom servisu „RADIO MILEVA“ 1.104.000.

Tek na šestom mestu po gledanosti juče našla se četvrtfinalna utakmica EP u vaterpolu koju je Srbija izgubila od Mađarske. Nju je gledalo 888.000 ljudi, skoro pa 600.000 manje u odnosu na rukometaše.

Sa ovom cifrom, „orlovi“ su nadmašili i prošlogodišnji rekord, kada ih je na Svetskom prvenstvu 2023 u Poljskoj kada je gledanost najbitnije utakmice za prolaz u četvrtfinale sa Nemačkom bila 1.473.000.

Nema sumnje da bi brojke eksplodirale u potpunosti kada bi se izborio plasman u drugu fazu i došlo blizu borbe za finalni vikend. Finale Svetskog prvenstva 2023 u košarci Srbija – Nemačka na RTS-u gledalo je 2.25 miliona ljudi.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball