Balkan-Handball.com

Hrvatska je u polufinalu!

Rukometni klasik, velemajstori svog sporta i najbolje što rukomet može da ponudi! Subotnje veče u Beču odvuklo je pažnji sportske javnosti u gradsku halu, a tu su snage odmerile reprezentacije Hrvatske i Nemačke. Igrale su ove ekipe tri meča u prethodnih godinu dana i uvek je bilo napeto i na jednu loptu tako je bilo i ovoga puta. Samo što su do sada Nemci izlazili kao pobednici, ali ne i večeras! Hrvatska je pobedila i prošla u polufinale rezultatom 25:24!

Hrvatska – Nemačka 25:24(11:14)

Wiener Stadthalle

Sudije: Duarte Santos (POR) / Ricardo Fonseca (POR)

Hrvatska: Marić 1, Duvnjak 5, Hrstić , Stepančić 4, Horvat 1, Šarac , Karačić 7, Musa , Mamić , Cindrić 3, Matanović , Mandić 3, Brozović 1, Šipćić , Šego 4 odbrane , Ašanin 1 odbrana

Nemačka: Gensheimer 4, Wiencek , Reichmann 4, Pekeler , Weber 4, Hafner 3, Kuhn 1, Bohm 1, Kohlbacher 1, Kastening 4, Schmidt 1, Zieker , Drux 1, Bitter , Wolff 13 odbrana

Semafor : 2:3(5.), 4:5(10.), 5:6(15.), 6:9(20.), 8:11(25.),12:16(35.), 16:18(40.), 19:21(45.), 22:22(50.), 23:24(55.).

Sjajna atmosfera na tribinama, obe ekipe imale su neverovatnu podršku, a hale je bila popunjena o poslednjeg mesta. Zaigrali su Hrvati prepoznatljivu 5-1 odbranu, sa Duvnjakom na prednjem, sa druge strane standardnih 6-0 Nemačke. Počela je utakmica onako kako se i očekivalo od ovakvih ekipa! Prštalo je od energije i duela na sve strane, ali blago organizovanije su ušli Nemci u ovaj meč, pa su posle sedam minuta vodili sa dva gola razlike. Ipak isključenja prvo Hefnera, pa Vebera u kratkom vremenskom periodu omogućili su Kaubojima da poravnaju rezultat. Volf je odbranio dva penala u prvih petnaest minuta, prvo Horvatu potom i klupskom drugu Karačiću. Razbijao je Druks, granitnu hrvatsku odbranu stalnim ukrštanjima i kretnjama, pa su posle 18 minuta igre, sa tri vezana gola Genshajmera, Panceri otišli na +3.

Tri isključenja za Nemačku ovoga puta, dva puta je Šmit morao na klupu, a jednom Pekeler. Koriste Hrvati brojčanu prednost i vraćaju se na samo gol zaostatka. Morala je selekcija Kristijana Prokopa da napada sa četiri igrača, na šest protivnika, te je on rešio da pozove tajmaut i organizuje napad. U tom trenutku Nemačka je bila pola vremema sa igračem manje, dok Hrvatska nije imala niti jedno isključenje za nešto više od dvadeset minuta. Perfektno odrađen tajmaut, Veber je postigao gol, a Stepančić je prvi isključeni igrač za Hrvatsku. Uspeli su potom Panceri da se odbrane, Volf je skinuo zicer Zlatku Horvatu, pa su imali napad da ponovo odu na plus tri. Koristio je Veber svoju brzinu napadao znatno sporijeg Duvnjaka i iznudio ponovno isključenje Kauboja. Realizovali su Nemci napad i ponovo otišli na maksimalnih plus tri!

Svirale su sudije novi sedmerac za Hrvatsku, ponovo je Horvat preuzeo odgovornost i ponovo je viđen isti scenario, Volf je što se sedmeraca tiče bio na 3/3. Realizovali su Nemci naredna dva napada i povećali svoju prednost na pet razlike. Ubrzo uzvraćaju Hrvati preko Karačića i Duvnjaka pa su ponovo bili na tri gola zaostatka. Viđena su još dva gola do kraja poluvremena pa se na odmor otišlo rezultatom 14:11 za Nemačku!

Preslikana situacija sa početka meča, viđena je u uvodnim minutima drugog poluvremena. Nemci su odbranom ubijali hrvatsku igru, a dodatan problem za Lina Červara predstavljala je i povreda najboljeg pojedinca prvog poluvremena Luke Cindrića. Leteli su Panceri po terenu i ponovo otišli na pet razlike. Vinček je zaradio drugo isključenje, ali i kada bi poklekla odbrana Nemačke, Volf bi osujetio svaki hrvatski pokušaj da postigne gol. Rvali su se Duvnjak i Kolbaher na crti, a nemački internacionalac u ovom duelu je pobedio iznudio isključenje i penal.

Pokušao je Červar sa uvođenjem Ilije Brozovića na teren i uspeo je. Karačić se razigrao sa novim pivotmenom, a i odbrana je počela da funkcioniše pa se Hrvatska primakla na dva gola zaostatka. Šego nije mogao ništa da odbrani i to je predstavljalo veliki problem, pa je na gol stao Matej Ašanin. Ipak vratio je Prokop Kolbahera na crtu, a ovaj je sjajnim blokovima sekao hrvatsku odbranu i tako stvarao prostor Veberu i Hefneru. Stepančić je postigao svoj četvrti gol na meču i tako doveo smanjio razliku na samo jedan gol, morao je nemački selektor da zatraži tajmaut.

Odbranio je Ašanin Kolbaheru, a Mandić iz kontre doneo izjednačenje. Pred nama je bilo paklenih deset minuta rukometa. Bolja je bila Hrvatska u tim momentima, ali je Volf nastavio sjajno da brani i nije dozvolio Kaubojima da povedu prvi put na meču. Ipak period od četiri minuta bez gola prekida Tobijas Rajhman posle sumnjivo dosuđenog sedmerca nad Genshajmerom bilo je 22:23. Karačić golom ponovo dovodi meč u egal na nešto više od pet minuta do kraja. Ponovo sedmerac i ponovo Rajhman dovodi svoju reprezentaciju u prednost. Duvnjak je presekao loptu i sam u kontri završio napad golom, te je ponovo bilo nerešeno -24:24.

Bilo je dva minuta do kraja, Červar je tražio tajmaut da organizuje napad za prvu prednost Hrvata. Pekeler je udario Stepančića u glavu, te su Kauboji imali igrača više do kraja utakmice i novi napad. Prošao je Igor Karačić sjajno i doveo Hrvatsku u prednost! Morao je Prokop da zatraži i poslednji tajmaut. Šego je odbranio još jednom Kolbaheru i poslao Hrvatsku u polufinale!

Na kraju Hrvatska – Nemačka 25:24!

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *