Balkan-Handball.com

Ljubomir Vranješ: Delegati nam oduzimaju pravo da se radujemo, to ruši svima raspoloženje!

Slovenija je poražena u polufinalu EURA 2020 od Španije. Furija je bila bolja rezultatom 34:32. Ono što je obeležilo utakmicu svakako bilo je negodovanje selektora Slovenije Ljubomira Vranješa na dužinu trajanja španskih napada. Naročito izraženo je to bilo u poslednjim minutima meča, mora se priznati sa razlogom.

Vranješ je u jednom trenutku susreta dobio i isključenje, pa je sa terena morao da povuče jednog igrača, a o dešavanjima pored terena govorio je za medije kada je dao predlog kako bi mogao da izgleda napad u rukometu.

  • Delegati svoje odgovornosti shvataju previše ozbiljno. Rukomet je emotivan sport i tokom utakmice svi na klupi ustaju i reaguju na dešavanja na terenu. Danas nemate pravo ni da se radujete…kada delegat pozove sudiju da pokaže žuti karton igraču, rušite mu raspoloženje, njemu ekipi i treneru! Voleo bih kada bi moglo da se uvede odbrojavanje napada u rukometu. To bi bilo dobro za sve. Uvek je jednom timu dozvoljeno da napada 35 sekundi, dok drugi imaju 55. To stvara prevelike razlike kada utakmica traje 60 minuta! Evo primer, može napad da traje jedan minut. To bi bilo lepo. Juče su Španci samo do centra išli po 25 sekundi. To treba da se uzme u obzir, ali opet kažem nije to razlog zbog kog smo izgubili u polufinalu.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *