Balkan-Handball.com

POBEDA I BEZ ZVEZDA. Stepančić potopio Čehe sa zvukom sirene!

Golom Luke Stepančića tri sekunde pre kraja, reprezentacija Hrvatske upisala je i šestu pobedu na Evropskom prvenstvu 2020. Ovog puta, tim Line Červara bio je bolji od Češke 22:21 (11:9) i u kombinovanom sastavu. Naime, hrvatski selektor je posle plasmana u polufinale obezbeđenog u pobedi nad Nemačkom pre dva dana, odlučio da odmori Marina Šegu, Željka Musu, Igora Karačića, Luku Cindrića i Domagoja Duvnjaka (ušao da šutne sedmerac) koji su 60 minuta proveli na klupi u trenerkama zakopčanim do grla.

Bili su Česi blizu remija, pogodio je Pacel za 21:21 tridesetak sekundi pre kraja, ali su „Kauboji“ uspeli da naprave višak za Stepančića, koji je sa šest minuta zapečatio njihove nade da bi mogli do prvog boda u glavnoj fazi.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu Marko Mamić sa pet golova, Luka Stepančić, Marino Marić i David Mandić su postigli po tri, dok je Matej Ašanin između stativa imao solidnu rolu sa devet odbrana. Kod Čeha, standardno, Ondrej Ždrahala je bio najraspucaniji sa sedam pogodaka.

TABELA:
Hrvatska 8
Španija 6
Austrija 2
Nemačka 2
Belorusija 2
Češka 0

Mandatory Credit © Jozo Cabraja / kolektiff

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *