Kristina Liščević: Nadam se da možemo napraviti korak koji nedostaje - Balkan-Handball.com
Naslovna ArhivaEHF EURO 2020 - ŽENE Kristina Liščević: Nadam se da možemo napraviti korak koji nedostaje

Kristina Liščević: Nadam se da možemo napraviti korak koji nedostaje

Marko Marjanović
0 komentar

Nedelja je dan za odmor u taboru ženske reprezentacije Srbije koja u utorak kreće put danskog Koldinga gde će igrati mečeve Evropskog prvenstva (3-20. decembar). Posle trenažne nedelje u kojoj su izabranice selektora Ljubomira Obradovića vredno radile na taktičkim varijantama ostaju i završna testiranja u ponedeljak pred sam put.

Srednji bek rumunske Vlčee, Kristina Liščević, spremna je za svoje sedmo veliko takmičenje. Odmor posle napornih treninga je zaslužen…

  • Definitivno smo zaslužile, puno smo radile, bilo je dosta treninga, tako da će nam dobro doći ovaj dan.

Radilo se uglavnom na taktici…

  • Uigravali smo sve do detalja u odbrani i napadu. Iskreno se nadam da možemo u svakom smislu da napravimo korak napred, jer nam je samo toliko falilo na prošlom prvenstvu u Japanu. Nadam se da ćemo uspeti da ostvarimo te ciljeve. Još smo jači, imamo i neke nedostatke, ali verujem da ćemo uspeti da to sredimo i da sve funkcioniše kako treba.

Korona kao tema ume da optereti…

  • Trudimo se što manje. Želimo da se sačuvamo, da ostanemo u ovom sastavu, zdrave i spremne za rukomet. Cilj je uzeti što više bodova u grupi, a sve ostalo, kako nama, tako je i svima. Ništa nismo u lošijoj situaciji od bilo koje reprezentacije koja će igrati u Danskoj.

U grupi vas čekaju Holandija, Mađarska i Hrvatska…

  • Holandija ima tradicionalno problema na početku takmičenja, nadam se da će tako biti i protiv nas. Ti bodovi bi nam puno značili, zato imamo pun fokus na tu utakmicu. Pobeda bi nam dala krila za dalje. Pratimo Mađarice i Hrvatice, trudimo se da dobijemo što više informacija…

Kao i u Japanu na Svetskom prvenstvu, do borbe za završnicu u vašem delu žreba dve selekcije sa najvećim rejtingom su Holandija i Norveška…

  • Norveška je jedna sila koja bez obzira na probleme uvek izvuče nekoga iz drugog, trećeg plana, ko ima kvalitet. Jako je teško govoriti o favoritima na ovom EP s obzirom na situaciju. Naš fokus je na grupi i prva tri protivnika. Posle ćemo videti i komentarisati kada dođe vreme…

Pre dve nedelje objavila si pesmu i spot „Hoću da pobedim“ koja je postala hit u rukometnom svetu. Dala si nekoliko intervjua na tu temu, gostovala i na jednoj rumunskoj TV. Kakvi su komentari?

  • Reakcije su prelepe, svi su hteli da nas ugoste, ali nije bilo vremena. Otišli smo u jednu TV emisiju. Jako me raduje što je takav odziv, naročito zbog Mireje (saigračica iz Vlčee) koja je najviše vremena posvetila snimanju spota. Sviđa se ljudima pesma i ritam, nadam se da će upravo imati efekat kakav sam želela, a to je da postane motivaciona pesma i jedna lepa priča u ovo vreme. Videla sam da je par klubova puštalo pesmu na zagrevanju. I ovde u Pazovi, fudbalska ženska reprezentacija je saznala za pesmu pa su se devojke oduševile, slušale je. Nadam se da će se slušati i na Evropskom prvenstvu.

U Pazovi je vreme brže prošlo uz druženje sa fudbalskom reprezentacijom, a tu je bila i „maskota“, 10-mesečna kćer Katarine Krpež Šlezak, Timea.

  • Baš tako, uživale smo u druženju, vreme je jako brzo prošlo. Sada je hotel prazan bez njih. Bila je jedna lepa energija. One su nas gledale na treninzima, mi njih. Pratićemo nas na Prvenstvu i podržavati.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Copyright © 2023 Balkan Handball