Balkan-Handball.com

Vranješ: „Svaka utakmica do sada je bila najvažnija, zaslužili smo polufinale, i drago mi je što smo ovde“

Evropsko prvenstvo je počelo sa 24 ekipe, a poslednji petak u mesecu januaru donosi novo pitanje – ko će biti učesnici finala. Uočio polufinalnog susreta, koji je na programu od 20 časova i 30 minuta, između Slovenije i Španije, na konferenciji za medije novinarima se obratio selektor selekcije sa Balkana Ljubomir Vranješ.

Kako vidite dosadašnji deo turnira? 

  • „Krenuli smo malo nervozno turnir protiv Poljske. Teško prvo poluvreme je to bilo, ali smo našli snage da pobedimo i to je bilo veoma dobro za momke. Najbitniji meč tog dela svakako je bio proti Švedske, u Geteborgu pred 20 hiljada ljudi, to je bio ključ za naš prolazak u glavnu fazu. Zbog te pobede smo preneli dva boda, i mnogo nam je bilo kaše da se nađemo ovde gde smo danas, upravo zbog tog trijumfa. Posle toga smo došli u grupu gde je bilo puno dobrih ekipa, i zaista nije bilo lako. Svaka naredna utakmica za nas je bila najbitnija. Nismo smeli da pričamo o drugim utakmica dok nismo završili tu koja je dolazila na red. Mislim da smo u svakoj utakmici imalo 100% koncentracije, što me raduje. Nadam se da ćemo našu priču nastaviti već sutra protiv Španije. Imamo nekih problema u ekipi, kao što vidite Vid Kavtičnik je povređen, ali su svi ostali zdravi i u punoj formi i spremni su za polufinale, što me izrazito raduje. Vreme u koje se održavaju takmičenja je veoma zahtevno, i zbog toga sam srećan zbog činjenice da je zdravstveni bilten ekipe dobar“.

Sutra Vas očekuje polufinalni meč, protivnik je Španija. Kako biste ocenili izabranike Đordija Ribere?

  • „Španija je izuzetan tim, sa mnogo iskustva. Imaju dobru odbranu, uz mogućnost da menjaju dva-tri tipa formacije u kojoj stoje. Imaju takođe dva jako dobra golmna, pametan su tim koji u svakom momentu zna šta želi. Mogu da kažem da su kompletni, imaju zaista sve. Biće teško, ali mi je drago što ćemo se za finale boriti sa jednim takvim timom“.

Kako se Vi osećate, u Švedskoj ste, rodna zemlja? 

  • „Osećam se dobro, ali sam pre svega izuzetno srećan zbog mojih momaka što smo u polufinalu. Očekujem punu dvoranu u Stokholmu i dobar meč protiv izuzetnog protivnika“.

Španija u polufinale ulazi kao ekipa koja je aktuelni šampion Starog kontinenta, dok će se Slovenija u polufinalu naći prvi put nakon  2004. godine, kada su na Evropskom prvenstvu u svojoj zemlji završili kao drugi.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *