Bosna i Hercegovina ide na EP uprkos porazu u Gracu! – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Bosna i Hercegovina ide na EP uprkos porazu u Gracu!

Iako je izgubila u Gracu 27:23 (15:11), reprezentacija Bosne i Hercegovine plasirala se na Evropsko prvenstvo koje je na programu narednog januara u Mađarskoj i Slovačkoj.

„Zmajevi“ su prošli na kontinentalno nadmetanje kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije. U tom poretku, BiH ima dva boda, poput Poljske, Litvanije i Ukrajine koje će takođe igrati na EP kao trećeplasirane iz svojih kvalifikacionih grupa.

Za razliku od protivnika, Austrijanci u slučaju poraza nisu imali nikakve šanse za plasman, pa su silno motivisani ušli u borbu od samog početka. Izabranici Aleša Pajovića bili su bolji od samog početka i rutinski pobedili, iako su samo u jednom navratu vodili sa plus šest (25:19). Pre toga, BiH je smanjila na 21:18, ali nije uspela da ozbiljnije zapreti.

Ipak, ostali rezultati, pre svih onaj u Skoplju, gde je Makedonija dobila Švajcarsku, išli su na ruku selekciji Ivice Obrvana, pa će se „Zmajevi“ drugi put za redom naći na Evropskom prvenstvu. 

Najefikasniji u pobedničkim redovima bio je Robert Veber sa šest golova, jednim više od Cajnera, a sjajan je u završnici bio i golman Golub Doknić. Na drugoj strani, istakao se Ibrahim Haseljić sa realizacijom 6/7. Po tri gola dali su Herceg, Stjepanović i Karačić.

Grupa 2

Nemačka 12

Austrija 6

BiH 4

Estonija 2

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *