BRESTOVAC: Specifična situacija, spremni smo za otkaze! – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

BRESTOVAC: Specifična situacija, spremni smo za otkaze!

Selektor reprezentacije Makedonije, Danilo Brestovac, skratio je spisak sa prvobitnih 35 na 19 imena na koja računa u kvalifikacionim mečevim za Euro 2022 sa Finskom i Švajcarskom. 

U odnosu na prošireni spisak nedostaje 16 igrača, a među njima su, na opšte iznenađenje, iskusni asovi Borko Ristovski i Goce Georgievski, golman i desno krilo Vardara.

Makedonija će 4. novembra ugostiti Finsku, a tri dana kasnije gostovaće Švajcarskoj. U ovoj grupi nalaze se još i Danska.

-Nalazimo se u specifičnoj situaciji zbog koronavirusa, u iščekivanju smo šta će se desiti, pre svega sa strancima. Ako neko otkaže, popunićemo sastav sa domaćim igračima. Za sada, svi su najavili da dolaze, ali sa ovim virusom ne možete biti načisto, nikad se ne zna. Ovo je skraćen spisak koji je napravljen pre nekoliko dana. Bitno je da, ukoliko dođe do neželjenih otkaza, imam sa kim da popunimo ekipu. Mnogo zavisimo od korone – rekao je selektor Brestovac.

Makedonija je u Skoplju protiv Finske veliki favorit.

-Duel sa Finskom u Skoplju neće biti lak, jer ništa nije lako u rukometu u današnje vreme. Moramo priznati da svi znaju da igraju. Po našem spisku se vidi da ulazimo u trend podmlađivanja, očekujem da se to nastavi i nadalje. Svi koji budu igrali protiv Finske moraju da daju maksimum. Moždi svi igrači sa spiska nemaju baš naročitu minutažu u svojim klubovima, ali sada imaju priliku da se pokažu. Moram istaći da nijedan igrač koji se nije našao na skraćen spisku, nije otpisan iz reprezentacije – zaključio je selektor Makedonije.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *