Crnogorke složne pred Rusiju: Ne smemo u trku, poziciona igra je naš adut! - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Crnogorke složne pred Rusiju: Ne smemo u trku, poziciona igra je naš adut!

Crnogorke složne pred Rusiju: Ne smemo u trku, poziciona igra je naš adut!

Marko Marjanović
0 komentar

Prvih 3o minuta sa Norveškom i poslednjih 15 protiv Holandije, temelj su optimizma ženske reprezentacije Crne Gore pred četvrtfinalni duel olimpijskog turnira protiv Rusije (02.30). 

Uz to, „Lavice“ se pozivaju na srebrnu 2012. godinu i London, kada se posle mučenja u grupi eliminisale favorizovanu Francusku, a potom došle do finala, iako je tada sastav tima bio značajno kvalitetniji od aktuelnog.

  • Ako budemo igrale kao pred kraj meča sa Holandijom, mislim da nema „zime” za nas. Moramo da se skoncentrišemo, da tako igramo 60 minuta, a ne samo finiš. Želele smo pobjedu, ali smo i gradile nešto što nam je potrebno. Nadam se da će sve to da slegne kad nam bude najviše trebalo – rekla je Dijana Mugoša.

  • Poslednjih 13 minuta je bilo na visokom nivou, to bi trebalo da nam bude smjernica za ono što dolazi – dodala je Đina Jauković.

  • Dobro je što smo se posle onolike razlike vratile, to je dobra uvertira za Rusiju. Igra drugačije od Holandije, ovo je trkačka ekipa. Bolje bi bilo da smo igrale smirenije, strpljivije, jer ste videli kakvu su razliku napravile nakon naših tehničkih grešaka – nadovezala se Jelena Despotović.

-Rusija ima dobru ekipu, igrale smo protiv nje i znamo šta može. Moramo mnogo bolje i u odbrani i u napadu, ne smemo dozoliti lake golove.  Na svim utakmicama koje smo izgubili protivnici su nas iskontrirali, nisu nas dobili na pozicioni napad. To moramo da popravimo, jer je četvrtfinale biti ili ne biti – zaključila je Marina Rajičić.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball