Cupara se pridružio reprezentaciji: Sve pršti i puca na treningu! – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Cupara se pridružio reprezentaciji: Sve pršti i puca na treningu!

Reprezentacija Srbije sa svim raspoloživim snagama nastavlja pripreme za kvalifikacione utakmice za EURO 2022 koje je čekaju sa selekcijama Francuske (5.1 Zrenjanin – 9.1 Kretej) i Grčke (13.1 – Zrenjanin). Prvog dana nove godine je dres „Orlova“ zadužio golman mađarskog Vesprema, Vladimir Cupara, koji je poslednjih dana 2020. godine sa svojim klubom nastupao na finalnom turniru EHF Lige šampiona.

  • Uspešna godina je iza mene na sportskom planu. Dosta toga je urađeno, produžio sam ugovor u jednom od najboljih klubova na svetu, osvojili smo SEHA Gazprom ligu i došli do finalnog turnira EHF Lige šampiona. S druge strane, teška godina, mnogo testova, mnogo karantina. Nisam zadovoljan kako smo odigrali u Kelnu. Izgubili smo za gol od Kila u utakmici u kojoj smo gubili sa sedam, pa vodili četiri gola. Nismo iskoristili priliku koja nam se ukazala. Kil je zasluženo osvojio pehar, odigrali su vrhunski turnir. Ostaje žal.

Spreman za novi reprezentativni početak…

  • Pridružio sam se ekipi. Sve to lepo izgleda, momci su orni za rad, sve puca i pršti na treningu. Ima novih momaka, ima iskusnih igrača koji su došli posle par godina pauze. Na žalost, ima i momaka koji su sprečeni da dođu iz opravdanih razloga, što je i oćekivano jer je cela Evropa u haosu. Očekuju nas tri teške utakmice, dve sa Francuskom koja dolazi u punom sastavu i želi da pobedi. Nema olakšavajućih okolnosti, ali na osnovu ovoga što sam video na treningu, veoma sam zadovoljan i srećan.

Golman nacionalnog tima koji je na velikim takmičenjima debitovao na EP 2018 u Hrvatskoj, hvali najmlađeg člana reprezentacije Stefana Dodića…

  • Nešto neverovatno moram da budem iskren. Prvi put sam imao kontakt s njim, video kako trenira, razmišlja, šutira. Dečko me oduševio. Dugo nisam video takav talenat. Momak zna kada da šutne, doda, kada da napravi fintu. Igra dvojku u odbrani. To je definitivno potrebno srpskom rukometu. Treba čuvati tog momka kao dijamant.

Francuzi stižu u punom sastavu. Očigledno je da novi selektor Žil želi najbolju moguću uvertiru za Svetsko prvenstvo u Egiptu koje počinje 13. januara.

  • To je očekivano od takve sile kakva je Francuska. Voleo bih da smo i mi kompletni, da Đerona može da računa na sve igrače, ali to nije tako. Nema razloga spominjati Francuze, da će doći ovde na 300% sa željom da nas ubedljivo poraze. Ima umornih momaka kod njih, koji su igrali F4, ali su opet tu i igraće u Zrenjaninu što dovoljno govori o odnosu prema dresu. Na nama je da ne gledamo s kim igramo i da damo sve od sebe da pobedimo.

Kako je prošao prvi kontakt sa Đeronom?

  • Pitao me da li sam umoran. Morao sam malo i da ga ga slažem, rekao sam da nisam. Vidi se da se trudi, da mu je stalo. Ima momaka koji su tu odradili i po deset treninga, mogu bolje od mene da kažu, ali po onome što sam video na prvom treningu, vidi se velika posvećenost i želja stručnog štaba da se izdignemo na jedan viši nivo u svim segmentima. Nadam se da će tako i biti – jasan je Cupara.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *