Đerona pred Norvežane: Da završimo nedelju kao prvi u grupi - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Đerona pred Norvežane: Da završimo nedelju kao prvi u grupi

Đerona pred Norvežane: Da završimo nedelju kao prvi u grupi

Marko Marjanović
0 komentar

U medija centru novosadske dvorane SPENS gde će u četvrtak Srbija i Norveška sa početkom u 18 časova odigrati prvu od dve kvalifikacione utakmice za Evropsko prvenstvo, održana je konferencija za novinare.

Selektor Antonio Đerona i srednji bek Lazar Kukić obratili su se prisutnim predstavnicima medija i istakli da je cilj samo jedno – pobeda na domaćem terenu.

”Očekivanja i želje o kojima smo razgovarali sa igračima u toku jučeršnjeg dana jesu da završimo ovu nedelju na prvoj poziciji u grupi. Pred nama je utakmica sa jednom od najboljih ekipa na svetu što su pokazali na prethodnom Svetskom prvenstvu. Tada smo izgubili sa tri gola razlike, ali vodili gotovo 45 minuta i tih poslednjih 15 minuta su velika lekcija za nas na osnovu koje ćemo nadam se ispraviti greške. Fokusirani smo na prvu utakmicu jer je igramo pred našim navijačima i želimo da iskoristimo taj nalet i podršku koju pruža domaći teren.”

Iz obraćanja Lazara Kukića, evidentno je da reprezentativci jedva čekaju da zaigraju pred domaćom publikom.

”Imamo veliku želju da pobedimo ova dva meča i da imamo mogućnost da posle EHF nedelje budemo prvi u grupi. Daćemo sve od sebe i sigurni smo da ćemo imati veliku podršku u Novom Sadu. Tako je bilo kada smo igrali prošli put, ali i podsetio bih pre nekoliko godina protiv Švajcarske.”

Neizostavno pitanje selektoru na temu povređenih igrača dalo je odgovor na koji način se muška seniorska reprezentacija priprema za predstojeće duele sa Norveškom.

”Kada god izostane neki igrač zbog povrede, to je veliki problem. Vladimir Cupara i Petar Đorđić će nam nedostajati, ali moramo da pokažemo i dokažemo da bez obzira na takve izazove možemo da se suprotstavimo svima i da pružimo svoj maksimum.”

 

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Copyright © 2023 Balkan Handball