DALEKO OD PRIJATELJSKE: Mađari bolji od Slovenije u Ljutomeru – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

DALEKO OD PRIJATELJSKE: Mađari bolji od Slovenije u Ljutomeru

Muška rukometna reprezentacija Slovenije odigrala je prvu od dve pripremne utakmice u Ljutomeru pred odlazak na Svetsko prvenstvo. Izabranici Uroša Zormana bili su u prednosti tokom celog meča, ali su u finišu ispustili Mađare, koji su jedini put poveli i slavili 27:28 (17:13).

Vodila je Slovenija i sa plus pet u drugo poluvremenu, ali je potom nastao haos na terenu. Rezultat opšteg konflikta dve reprezentacije bili su crveni kartoni Blagotinšeka i Žabiča, posle kojih se odbrana domaćina raspala. Kod Mađara, isključen je Rosta, ali su ipak uspeli da preokrenu i pobede.

Mnogo veći problem za Uroša Zormana mogla bi biti povreda Blaža Janca, koji je posle udarca u kolenu napustio igru i nije se vraćao.

Pobedonosni gol postigao je Ričard Bodo u poslednjim sekundama.

SLOVENIJA – MAĐARSKA27:28 (17:13)

SLOVENIJA: Ferlin, Lesjak – Blagotinsek 1, Bombac 2, Cehte 3, Dolenec 3, Horvat, Horzen 1, Janz 1, Kodrin 2, Krecic 1, Mackovsek 2, Makuc 1, Mazej 1, Novak 1, Ovnicek, Vlah 7 (1), Zabic 1. 
MAĐARSKA: Mikler, Székely  – Ancsin 1, Bodó 5, Bujdosó 1, Bánhidi 3, Bóka 2 (1), Ilic 1, Kovacsics, Leimeter 1, Ligetvári 2, Lékai 5 (2), Rodriguez 3, Rosta 1, Sipos, Szita 2, Szöllősi 1. 

Isključenja: 10 min/12 min
Sedmerci: 2/1,  5/3.

Isti rivali sastaće se 7. januara u Velikoj Kaniži.

 

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *