Balkan-Handball.com

Danijel Šarić pohvalno o Zagrebu: Momci su glavni, Vuja je samo „začinio“

IZ ARENE
TOMISLAV LAURIĆ

Trinaest odbrana Danijela Šarića i odličan utisak ostavljen u prvom meču četvrtfinala EHF Lige šampiona sa PPD Zagreb 25:23, još jednom je potvrdio da je čuvar mreže iz Doboja svetska klasa. Ovako je reprezentativac Katara prokomentarisao tesnu pobedu i otvorena vrata F4 turnira u Kelnu:

Ovo je bio jedan ozbiljni rukometni show.Mislim da su obje ekipe pokazale pravo svjetlo. Držali smo kontrolu rezultata, ali s 3-4 loša dodavanja smo im dali vjetar u leđa i priliku za neriješeno. No, mislim da je ovih dva razlike na kraju realan rezultat – rekao je Šarić, kome je samo pobeda bila bitna:

– Pred samu utakmicu, vjerujte mi, baš nitko nije razmišljao o ikakvoj gol razlici. Očekujem ovakav Zagreb i u drugom susretu. Ozbiljni su, u dobroj formi; tu je i euforija. Mladi su igrači puni samopouzdanja i očekujem nešto slično u Barceloni. Ne želim isticati ikog kod Zagrebovih igrača da ne zaboravim nekog. Mladi su pa da ne udarim na njihov ego. Nadam se da će svi nastaviti tako dobro igrati i trenirati.

Šarić je na pitanje novinara o „Vujinom Zagrebu“ ovako odgovorio…

– Ma dobro, Vuja je Vuja, ali da se razumijemo… Ja mislim da nema talenta, srca i kvaliteta u ovim momcima, ni pet Vuja ne bi moglo ništa da napravi. U prvi bih plan stavio momke pošto vidim da se stalno Vuja i Vuja spominje, međutim ja kao igrač moram štititi svoje momke, igrače. Mislim da oni svojom kvalitetom, požrtvovnošću i energijom rade ovaj ogroman rezultat;  Vuja je tu bio samo kako bi ‘začinio’.

FOTO: Jozo Čabraja

 

One Comment

  1. Pingback: Zagreb pred Nexe (19): Neka dođe barem 10% | Balkan Handball

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *