Balkan-Handball.com

Luka Stepančić posle Barse: Žal za prvih 30 minuta…

Sjajno rukometno veče u ARENI ZAGREB nije začinjeno i trijumfom domaćeg sastava nad Barselonom 23:25. Negativan niz se nastavio u međusobnim duelima dva velika tima, ali pozitivan utisak jesu ostavili momci koje predvodi Veselin Vujović. Pre svih, sjajni Luka Stepančić:

– Možemo žaliti za prvih 30 minuta. Ušli smo u grču, bez onog žara kojeg smo pokazivali. Ova publika to sigurno nije zaslužila ambijentom kojeg nam je priuštila. U drugom smose  poluvremenu odlučili odužiti, digli smo agresivnost, pokazali smo našu borbenost i to se vidjelo. Mislim da se na mojem licu može isčitati žaljenje. Bili smo blizu tog nerješenog što bi bio veliki rezultat, a s druge strane ostavili smo najbolji napad Europe na 25 golova.

HORVAT: OVAKO NIJE BILO OD SP 2009

Pored njega, raspucan, sigurne ruke bio je kapiten Zlatko Horvat:

– Ovakva atmosfera u Areni nije bila od SP-a u Hrvatskoj. Bilo je sjajno; naježio sam se na predstavljanju. Mi smo prvo poluvrijeme bili malo uspavani, ali smo držali donekle priključak. Vjerujte, nije lako protiv ovakve momčadi. Na kraju smo ih stisli, imali priliku nekoliko puta otići u pozitivan rezultat, ali jednostavno to nismo iskoristili. Ali ima još druga utakmica; pokazali smo da znamo igrati i u gostima, a ovih -2 može biti jako varljivo za njih – rekao je Zlaja i dodao:

– Vidi se da je Barcelona iskusna ekipa, već dugo godina zajedno i tu se sustav puno ne mijenja. Kad dođe i jedan Karabatić u takvu ekipu, to nije teško uigrati.

VUJOVIĆ: ZASLUŽILI RESPEKT BARSE

Veselin Vujović, trener Zagreba, bio je bez dlake na jeziku kao i mnogo puta do sada:

– Sretan sam 10%, tužan sam 90%. Problem je bio u ritmu kojim smo ih dozvolili da odu na 4-5 razlike. E, onda da ti stigneš tu prednost protiv Barcelone, to treba biti jedna vanzemaljska ekipa.Tada smo imali malo ishitrene šuteve; mislim da je tu mladost uzela svoj danak. Drugo smo poluvrijeme stegli obranu, Ivić je bio na visokoj razini, ali utrošili smo previše energije. Njihova je obrana bila vrlo koncentrirana; to je bio jedan bedem što se moglo vidjeti i sa klupe i tribina. To je skup igrača od dva metra i 110-120 kila, fizičkih izuzetno jakih – rekao je Vujović i podvukao:

– Mislim da možemo napraviti iskorak u kreiranju kvalitetnog šuta na lijevom beku, Stepančić je bio dobar i držao nas u igri, makar je i on jednu ishitreno šutnuo kad smo imali priliku za neriješeno. U svakom slučaju nisam sretan zbog poraza, ali sam ponosan jer smo zaslužili respekt Barcelone, velike Barcelone, koja je igrala 60 minuta u punoj snazi. I Karabatić je igrao svih 60 minuta; zaslužili smo njihov respekt i respekt Europe.

O značaju ove utakmice teško je i govoriti…

– Moji suigrači nakon ove utakmice igrački stariji tri do pet godina. Oni sad shvaćaju šta se sve mora uraditi da bi se dobila jedna Barcelona. Mislim da Zagreb ima puno više mogućnosti napredovati od većine Barceloninih igrača. U tome je budućnost Zagreba i hrvatskog rukometa.

Ništa nije gotovo do poslednjeg sudijskog zvižduka u Blaugrani. O „beloj zastavi“ nema ni reči…

– U životu mi se takvo što nije dogodilo!

One Comment

  1. Pingback: LIVE BLOG: Pogled ka Kelnu... | Balkan Handball

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *