Danilo Radović: Bićemo spremni, treba iskoristiti dobar raspored (Video) - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Danilo Radović: Bićemo spremni, treba iskoristiti dobar raspored (Video)

Danilo Radović: Bićemo spremni, treba iskoristiti dobar raspored (Video)

Marko Marjanović
0 komentar

Reprezentativci Srbije treniraju od nedelje u Staroj Pazovi i pripremaju se za Evropsko prvenstvo koje počinje 13. januara u Mađarskoj i Slovačkoj. Uz dobru atmosferu i posvećeni rad „orlovi“ sa nestrpljenjem očekuju odlazak u Segedin gde ih u grupi C očekuju nadmetanja sa ekipama Ukrajine, Hrvatske i Francuske.

Danilo Radović se prvi put našao na spisku seniorske reprezentacije u novembarskoj EHF nedelji nacionalnih timova i svoju priliku u utakmici protiv Slovačke koja je tada odigrana, odlično iskoristio.

Našao se na spisku selektora Đerone za završne pripreme pred Evropsko prvenstvo i iz Stare Pazove prenosi utiske nakon okupljanja i uvodnih treninga:

  • Okupili smo se za Evropsko prvenstvo koje nas čeka u januaru. Očekujemo da nam se pridruži još par igrača koji dolaze iz Bundes lige i kojima prvenstvo još uvek traje i željno iščekujemo takmičenje. Na prošlom okupljanju u novembarskoj EHF nedelji, stvari su se zaista odvijale kako treba i uspeo sam da se nametnem selektoru Toniju Đeroni i da steknem njegovo poverenje. Veliko mi je zadovoljstvo što se nalazim na završnim pripremama za Evropsko prvenstvo i treniram sa ovim momcima. Sve su ovo izuzetni igrači koji igraju u velikim klubovima i velika je čast igrati za reprezentaciju Srbije.

O predstojećem velikom takmičenju i o rivalima u grupi – Ukrajini, Hrvatskoj i Francuskoj, Radović je rekao:

  • Smatram da je Evropsko prvenstvo veliki izazov i mislim da ćemo ući spremni u svaku utakmicu i da će sve biti kako treba. Smatram da je raspored utakmica dobar. Prva utakmica na prvenstvu je uvek najteža, na startu imamo uslovno lakšeg protivnika, s obzirom na to kakve su nam ekipe još u grupi. Mislim da možemo da očekujemo dobar rezultat, zaključio je Radović.

U okviru završnih priprema naše selekcije predviđene su i dve kontrolne utakmice sa reprezentacijom Nemačke – 7. i 9. januara 2022. godine u Nemačkoj.

„Orlovi“ će 11. januara krenuti put Segedina, gde će igrati grupnu fazu EHF EURO 2022. Srbija se nalazi u grupi C sa reprezentacijama Francuske, Hrvatske i Ukrajine, a raspored utakmica je sledeći:

  1. januar u 18:00 časova: SRBIJA – UKRAJINA

  2. januar u 20:30 časova: HRVATSKA – SRBIJA

  3. januar u 20:30 časova: FRANCUSKA – SRBIJA

https://www.youtube.com/watch?v=XWhRgncTFnI&feature=emb_title

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball