Đerona pred Katar: Spremaju se od avgusta, neće biti lako! – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Đerona pred Katar: Spremaju se od avgusta, neće biti lako!

Srpski selektor Toni Đerona odlično je upoznat sa reprezentacijom Katara, trećim rivalom „Orlova“  u Katovicama (20.30). Biće to duel španskih stručnjaka, s obzirom da na klupi azijske selekcije sedi legendarni Valero Rivera.

-Jako dobro poznajem njihove igrače. Sa mnogima sam radio u Kataru, napredovali su dosta. Tada su to bili mladi igrači, dok su sada to okosnice njihovog tima. Najveća snaga njihovog tima je timska igra. Pripremaju ovo prvenstvo od avgusta prošle godine, biće jako teško pobediti ih, ali ja verujem u ovu ekipu i pokazali smo da možemo sa svima da se nosimo i svakoga da pobedimo. I sinoć je ekipa bila blizu pobede. Borbenost i kvalitet Srbije su neupitni – konstatovao je selektor Đerona.

Ukoliko savlada Katar, Srbija će u drugi krug preneti dva boda i sačuvati pristojnu šansu da se kroz glavnu fazu domogne četvrtfinala, što je cilj ove reprezentacije na 28. Mondijalu. Podsetimo, Srbija će na ovoj utakmici biti jača za Dejana Milosavljeva koji se priključio timu, ali i oslabljena neigranjem Predraga Vejina, koji je protiv Nemačke doživeo povredu skočnog zgloba i završio turnir. Umesto njega, tandem desnih bekova sa Orbovićem činiće mladi Jovica Nikolić.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *