Balkan-Handball.com

David Jurišić uoči finala: Napad dobija utakmicu, odbrana osvaja trofeje!

Nije se dugo slavilo u hrvatskom taboru nakon polufinalne pobede nad Slovenijom. Momci Kreša Ivankovića pred sobom imaju još jedan, najveći izazov, finalni okršaj sa Nemcima koji su naneli jedini poraz domaćinu u dosadašnjem toku turnira. 

Desni bek David Jurišić dobro zna kakav izazov čeka njega i saigrače.

-Celo leto smo posvetili ovome, trenirali dva, nekada i tri puta dnevno kako bi ostvarili očekivanja.  U polufinalu protiv Slovenije presudila je odbrana. Zahvaljujući dobroj pripremi i snazi, nismo pali u završnici, igrali smo istim intezitetom prvih 15 i poslednjih 15 minuta. Rekli smo, napad dobija utakmice, ali odbrana donosi titule. Zato smo usmerili fokus na defanzivu u utakmici koja donosi medalju. 

Ako neko poznaje Nemce, to je Jurišić, koja nastupa za Ajntraht iz Hagena. 

-Nemci su jako dobra ekipa, igraju fizički, prevashodno na snagu. Odlično su organizovani, ta grupa igrača dosta dugo igra zajedno. Ali, i mi imamo svoje kvalitete, ne moramo i nećem se kriti. Igrali smo već sa njima, nema tajni. Pripremili smo se dodatno dan pred finale, spremni smo da pobedimo. Verujem da ćemo biti zlatni – kazao je hrvatski reprezentativac.

Finalni okršaj između Hrvata i Nemaca na programu je u nedelju od 17.00. Meč za bronzu između Slovenije i Španije počinje od 14.30.

Foto: Jožo Čarbaja/kolektiff

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *