EHF LŠ: Barsa rutinski do bodova u Zaporožju - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa EHF LŠ: Barsa rutinski do bodova u Zaporožju

EHF LŠ: Barsa rutinski do bodova u Zaporožju

Marko Marjanović
0 komentar

Nije blistala Barselona na startu nove sezone u EHF Ligi šampiona, ali je uspela da bez naročite potrošnje upiše planirane bodove u Zaporožju, savladavši Motor 30:25 (13:11), i to bez prvog trenera Ćavija Paskvala koji je morao da ostane u Španiji.

Motor: Aidenas Malasinskas 7, Viachaslau Bokhan 4, Dmytro Horiha 4, Barys Pukhouski 3, Zakhar Denysov 3, Artem Kozakevych 2, Milos Orbovic 1, Pavlo Gurkovsky 1.

Barcelona: Aleix Gomez 10, Luka Cindric 5, Dika Mem 4, Haniel Langaro 4, Aitor Ariño 3, Raul Entrerrios 2, Aron Palmarsson 1, Ludovic Fabregas 1.

Nije delovalo da će ukrajinski prvak uspeti da pruži ozbiljniji otpor favoritu nakon 2:5 na samom startu, i 5:9 nakon gola Langara, ali Barselona dugo nije uspevala da stvori prednost koja bi joj garantovala mirnu završnicu. Početkom nastavka raspoloženi Malasinskas je smanjio na 11:12, ali je od tog trenutka katalonski gigant dodao gas i poveo sa 22:16 u 41. minutu. Zaliha je ubrzo narasla na osam golova čime je pitanje pobednika i definitivno rešeno, a domaćin je do kraja uspeo da ublaži poraz, i ostavi solidan utisak uprkos neuspehu.

Bila je to poslednja utakmica prvog kola grupe B, u kojem nije bilo iznenađenja. Barselona za sedam dana dočekuje Celje, dok će Motor dan ranije gostovati Alborgu.

GRUPA B, PRVO KOLO

Nant – Vesprem 24:28

Celje – Alborg 29:31

PPD Zagreb – Kil 21:31

Motor – Barselona 25:30

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Adblock Detected

Please support us by disabling your AdBlocker extension from your browsers for our website.