Filip Mirkulovski igra poslednji meč za reprezentaciju: Srećan kraj uz dobru odbranu i pomoć 7000 navijača! - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Filip Mirkulovski igra poslednji meč za reprezentaciju: Srećan kraj uz dobru odbranu i pomoć 7000 navijača!

Filip Mirkulovski igra poslednji meč za reprezentaciju: Srećan kraj uz dobru odbranu i pomoć 7000 navijača!

Marko Marjanović
0 komentar

Tačku na bogatu reprezentativnu karijeru, Filip Mirkulovski staviće u nedelju nakon revanš meča baraža za SP 2023 protiv Češke. Dogodiće se to pod svodovima dvorane koja je u prethodnih 15-ak godina upila hektolitre njegovog znoja, pomalo krvi i bezbroj emocija – „Boris Trajkovski“. 

-Ovo će biti moj poslednji meč u reprezentaciji. Biće dosta emocija, ali mi smo profesionalci i moramo to ostati do kraja. Nadam se srećnom kraju, da pobedimo u nedelju i plasiramo se na Svetsko prvenstvo – rekao je „Žuti“.

Kreće se od nule, iako je balkanska selekcija mogla da iz Zlina donese ogroman kapital, pošto je tokom drugog poluvremena imala i plus sedam na svom kontu.

-Mislim da ćemo za opvaj revanš biti spremiji, jer pred prvi duel nismo imali dovoljno informacija o tome kako igraju sa Sabateom na klupi. Odigrali smo dobar meč u Češkoj, ispustili smo plus sedam, to nije smelo da se desi, ali protivnik je pokazao karakter. Znamo da su kvalitetna reprezentacija, svesni smo šta nas čeka u nedelju, ali mislim da pred 7000 navijača u Skoplju možemo ostvariti krajnji cilj.

-Bilo je i doze razočaranja nakon meča u Zlinu, trebalo je da dobijemo, međutim brzo smo zaboravili šta se desilo i fokusirali se na misao da u nedelju treba odigrati jedan novi, sasvim drugačiji meč. Potrebna nam je bilo kakva pobeda, a to je situacija koju bismo pred početka ovog baraža oberučke prihvatili. Ipak, Češka je dobra, biće kvalitetna borba, pokazali su da ne odustaju. Treba nam puno koncentracije za još jednu tešku utakmicu, koju ćemo, verujem, dobiti odbranom – zaključio je prekaljeni organizator napada. 

Podsetimo, rezultat prve utakmice bio je 24:24 (10:13). Nedeljni revanš u Skoplju počinje od 19.00.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball