Darko Đukić: Stekli smo reputaciju, vreme je da opravdamo očekivanja! - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Darko Đukić: Stekli smo reputaciju, vreme je da opravdamo očekivanja!

Darko Đukić: Stekli smo reputaciju, vreme je da opravdamo očekivanja!

Marko Marjanović
0 komentar

Rukometaši Srbije večeras su započeli okupljanje u SC Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi pred završne pripreme za Evropsko prvenstvo koje se od 13. do 30. januara održava u Mađarskoj i Slovačkoj. „Orlovi“ će u Staroj Pazovi obavljati trenažne aktivnosti, a u okviru završnih priprema predviđene su i dve kontrolne utakmice sa selekcijom Nemačke – 7. januara u Manhajmu i 9. januara 2022. godine u Veclaru.

Prve utiske po okupljanju preneo je Darko Đukić:

  • Naša očekivanja su velika i srećni smo što smo ponovo zajedno, nakon poslednjih provera protiv Slovačke. Nemamo mnogo vremena, ali nadamo se da ćemo dobrim radom uspeti da se pripremimo za Evropsko prvenstvo i iskreno se nadamo se da ćemo napraviti dobar rezultat. Velika su očekivanja od ove selekcije, verujem u ovaj tim, verujem u ove momke i u stručni štab i mislim da možemo da dođemo do ciljanog rezultata. Upravo to što smo imali dobre kvalifikacije, ni jedan poraz, dobra atmosfera je u timu. Neka nova generacija se pojavila koja je napravila dobar rezultat kroz ove kvalifikacije. Iskreno, možda očekujemo malo više od ovaj put da napravimo, stekli smo dobru reputaciju nego što smo do sada imali. Velika su očekivanja i da velikom željom smo iščekivali ovo okupljanje i jedva čekamo da sutra zajedno krenemo u treninge.

Nedavno ste imali proveru protiv Slovačke, koliko ste zadovoljni kako je to prošlo?
– Veoma smo zadovoljni s obzirom na to da smo pokazali da smo bolja reprezentacija od Slovačke. Na tu utakmicu smo otišli da isprobamo neke nove snage i kvalitete. Veoma smo zadovoljni utakmicom iako smo započeli loše, nakon toga smo preokrenuli u svoju korist i pokazali da smo bolji od Slovačke.

U okviru završnih priprema očekuju vas dve utakmice protiv Nemačke
– Biće to dobra provera jer znamo da je Nemačka jedna veoma ozbiljna selekcija. Igraćamo dve utakmice, isprobaćemo naše snage i proveriti naše kvalitete u te dve utakmice s obzirom da je Nemačka jedan od konkurenata za odvajanje medalje. U svakom slučaju, te dve utakmice će nam veoma pomoći da se proverimo pred Evropsko prvenstvo.

Rivali na Evropskom prvenstvu – Ukrajina, Hrvatska, Francuska.

  • Iako je nezahvalno tako reći, krećemo od najslabijeg ka najjačem. Da Ukrajinom sigurno neće biti laka utakmica, ali očekujem od naše selekcije da ćemo pobediti u toj utakmici. Posle toga nas očekuju dve veoma teške utakmice protiv Hrvatske i Francuske. Ali možemo da se nosimo sa svima, pokazali smo to u kvalifikacijama protiv Francuske. Puno očekujemo od ove selekcije, a na nama je da to i pokažemo na terenu. Ni u jednoj od te dve utakmice nas ne bih stavio kao favorita, ali se potajno nadamo da ćemo u obe utakmice izvući pozitivan rezultat.

Koliku podršku očekujete da tribina, s obzirom da Segedin nije daleko?

  • To je ono što je nedoumica. Segedin je jako blizu, na samoj granici sa Mađarskom. Očekujemo veliku podršku publike. Ali na kraju ćemo na Evropskom prvenstvu videti u kolikoj će je meri biti, zaključio je Darko Đukić.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball