Čudesna Nora Mork: Za ovo sam se borila! - Balkan-Handball.com
Naslovna ArhivaEHF EURO 2020 - ŽENE Čudesna Nora Mork: Za ovo sam se borila!

Čudesna Nora Mork: Za ovo sam se borila!

Marko Marjanović
0 komentar

Retke su sportske priče velikana kakvu ima Nora Mork. Jedna od najtalentovanijih rukometašica ikada je više puta prolazila put od pakla do raja, ne jednom joj je savetovano da prekine profesionalnu karijeru kako bi sačuvala zdravlje, ali je ona odlučila da u nedelju, 20. decembra 2020, igra finale Evropskog prvenstva, četvrto u karijeri, dva godine nakon teške povrede.

Ovo je ono za šta sam se borila i zbog čega nisam odustala, ova prilika za stvaranjem nezaboravnih uspomena. Borila sam se da ponovo uživam u svakom minutu na terenu,naročito u predstojećem finalu. Zahvalna sam što ne osećam više bol u svom telu. Spremna sam i srećna što sam se vratila na teren, a naročito uzbuđena što ću ponovo igrati finale – rekla je levoruka Norvežanka pred nedeljni okršaj sa Francuskom.

Dva meseca nakon poraza u finalu Svetskog prvenstva u Hamburgu 2017, gde je Norveška igrala perd 8.000 svojih navijača, Nora je pokidala prednje ukrštene ligamente kolena  i odsustvovala sa terena do maja 2019, na leto iste godine prešla je u ĆSM Bukurešt, ali se nije naigrala – već u prvom meču u novom klubu, nakon 30-ak minuta na terenu, ponovo jje doživela istu povredu i propustila čitavu sezonu.

Uprkos svim prognozama, vratila se još jednom. Nakon jubilarne desete operacije, vratila se u domovinu, potpisala za Vipers i ponovo obukla dres nacionalnog tima, nakon što je propustila Evropsko 2018. i Svetsko 2019. I igra kao da se ništa od navedenog nije dešavalo – najbolji je strelac šampionata sa 48. golova, i izvesno će postati prva rukometašica u istoriji koja je uspela da na dva Evropska prvenstva postigne najviše golova. 

Imala sam zaista visoka očekivanja od svog povratka na teren, bojala sam se da bih ponovo mogla imati problema sa kolenom. Ali sada sam zaista spremna, ne osećam bol i zaista sam presrećna što sam se ponovo pronašla. Mislim i da je naša reprezentacija jača sada nego 2017. kada sam poslednji put igrala. Prijatno sam iznenađena svojim oporavkom, zaista je situacija bolja nego što sam očekivala da će biti – rekla je norveška sportska heroina. 

Finalni meč Evropskog prvenstva u Danskoj između Norveške i Francuske na programu je u nedelju od 18.00.

Mandatory Credit © Stanko Gruden / kolektiff

 

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball