Balkan-Handball.com

ISTORIJA: Čurgo odoleo Vespremu!

Ekipa mađarskog Čurga je u okviru 14. kola domaćeg šampionata uspela da ostane neporažena na svom terenu protiv Vesprema 33:33 (18:14). Tim srpskog trenera Alema Toskića, koji je nedavno produžio ugovor sa klubom, po više osnova je ovim uspehom ispisao istoriju mađarskog rukometa.

Ne računajući Pik Seged, Vesprem je ostao bez pobede nad nekim mađarskim timom prvi put od 17. oktobra 2018. godine, kada je poražen od Tatabanje. Ali, taj podatak je sasvim neubedljiv u odnosu na sledeći: Ne računajući Pik Seged i Tatabanju, Vesprem je ostao bez pobede protiv mađarskog tima prvi put od 25. septembra 2002. godine. 

S druge strane, Čurgo je prvi tim nakon Tatabanje koji je uspeo da u istoj sezoni otkine makar bod i Vespremu i Pik Segedu. Poslednji tim pre Tatabanje i Čurga koji je uspeo to da učini je Dunafer, koji je u sezoni 2001/2002 pobedio oba rivala kod kuće.

Vesprem je i dalje prvi na tabeli sa učinkom od 13 trijumfa i jednog remija, dok je Čurgo četvrti sa šest pobeda, dve nerešene utakmice i četiri poraza.

Foto: cskk.hu

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *