Jahija Omar poručuje: Počnite da se navikavate, gledaćete nas još! – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Jahija Omar poručuje: Počnite da se navikavate, gledaćete nas još!

Jedan od najboljih, ako ne i najbolji pojedinac olimpijskog turnira u Tokiju, Jahija Omar, nije bio previše razočaran nakon poraza Egipta u polufinalu od Francuske.

„Faraoni“ su napravili istorijski uspeh plasmanom među osam najboljih, postala prva afrička selekcija kojoj je to pošlo za rukom, i prva neevropska još od Južne Koreje 1988. 

Međutim, na pretposlednjoj prepreci ka večnoj slavi zaustavili su ih Francuzi, iako je tim Roberta Garsije Paronda parirao do samog finiša.

-Puno smo žrtvovali da bi stigli dovde, igrali smo sjajno tokom turnira. Izgledali smo prilično dobro i u ovom polufinalu, zadovoljan sam igrom. Promašili smo previše zicera da bismo dobili ovakvu utakmicu.

-Nadam se da ćemo se popeti na postolje u subotu, jer to zaslužujemo. Verujem da ovo nije poslednja reč našeg tima, da ovo nije samo jedan „izlet“ u polufinale. Dugo nas nije bilo u vrhu, ali vratili smo se. Ovo nije poslednji put da nas gledate u polufinalima velikih takmičenja, u to budite sigurni – poručio je Omar Jahija.

Egipat će za bronzu igrati protiv Španije, u subotu od 10.00 po srednjeevropskom vremenu. 

Foto: IHF

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *