Nebojša Simić: Odbana nam je bila ispod nivoa – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Nebojša Simić: Odbana nam je bila ispod nivoa

Crna Gora nije imala nikakvu šansu protiv moćnih Francuza u prvom kolu glavne faze 28. Svetskog prvenstva. Najviše zahvaljujući Vensanu Žeraru koji je doveo protivnički napad do frustracije, mada ni odbrana Crne Gore nije bila na adekvatnom nivou, što je istakao i golman Nebojša Simić.

-Naš najveći problem u ovom trenutku je odbrana. I ekipe dosta slabijeg kvaliteta su nam zadavale probleme, a ovo večeras je bilo još jedan nivo ispod u odnosu na ono što smo do sada igrali. Mnogo golova je bilo kroz sredinu, jedan na jedan duele su dobijali lagano, pomoć nije stizala u dosta situacija.

-Dok sam bio na golu, u 1. poluvremenu nisu imali nijedan šut sa krila, u drugom jedan, koji je završio kao penal, što dovoljno govori koja su rešenja imali. Braneći se ovako, kako god da smo igrali napred, ne bismo mogli ništa na ovoj utakmici.

Za plasman u četvrtfinale sada postoji samo teoretska šansa, ali bi pobede nad Poljskom i Slovenijom mogle da donesu mesto na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre.

-Trebalo bi svaku utakmicu igrati 100 odsto, nama je svaka utakmica i pobeda bitna. Ovo je, ipak, najkvalitetnija ekipa iz druge grupe, nadam se da ćemo uspeti da se dogovorimo i poboljšati malo saradnju u odbrani. Nemamo puno vremena, ali sam siguran da će biti bolje nego danas. Hrabro idemo na preostale dve utakmice, radovalo bi me da izvučemo još neku pobedu, da ne bude da smo u drugi krug ušli bez ikakvih ambicija – istakao je Simić.

Prvi čuvar mreže Crne Gore je pohvalio igrače koji do sada nisu imali veliku minutažu.

-Bakić je odlično odigrao, Matović je bio super, naravno i Ćorsović, koji je odradio samo jedan trening, ali je dokazao da je došao da igra, a ne da bude samo broj. Čestitam tim mladim igračima, tako se bori za mesto u ekipi – poručio je Simić.

Photo: Rafał Oleksiewicz

Izvor: Vijesti.me

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *