KALKULACIJE: Srbiji treba sa 13 i više protiv Holandije - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa KALKULACIJE: Srbiji treba sa 13 i više protiv Holandije

KALKULACIJE: Srbiji treba sa 13 i više protiv Holandije

zika.bogdanovic
0 komentar

Pobeda Slovenije nad Crnom Gorom 31:23 praktično je rešila pitanje 10. mesta na Svetskom prvenstvu u Poljskoj i Švedskoj. Oslabljeni Crnogorci bez većine vodećih igrača (Ševaljević, Božović, Simić, Branko Vujović…) nisu bili ozbiljan takmac Slovencima koji su, osim pobede, imali kao motiv i što ubedljviji trijumf s obzirom na situaciju oko trećeplasiranih timova u grupama glavne faze.

Za očekivati je da Hrvatska savlada Bahrein i sa sedam bodova zauzme deveto mesto u ukupnom plasmanu kao najbolja trećeplasirana selekcija.

Slovenija je sada sa šest bodova i gol razlikom +25.

Srbija je trenutno treća i čeka je utakmica sa Holandijom. Trenutna gol razlika je +12 što znači da Iliću i drugovima je potrebna pobeda od 13+ golova (u zavisnosti od broja postignutih golova – 14 sigurno) kako bi preskočili Sloveniju i uhvatili „vizu za olimpijske kvalifikacije“ koju će gotovo izvesno doneti deseto mesto.

U grupi u Geteborgu Mađari mogu da budu treći (ukoliko Portugal iznenadi Švedsku), ali sa gol razlikom +1. Island je trenutno na +7 i pobeda nad Brazilom bi mu donela šest bodova, ali i verovatno nedovoljnu gol razliku da prestigne Sloveniju ili Srbiju.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball