Slovenija za klasu iznad Crne Gore – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Slovenija za klasu iznad Crne Gore

U poslednjem meču glavne faze, samim tim i na Svetskom prvenstvu za obe reprezentacije, Slovenija je savladala Crnu Goru 31:23 (15:8), i tako osvojila treće emsto u grupi, koje može doneti olimpijske kvalifikacije.

Oslabljeni Crnogorci bez većine vodećih igrača (Ševaljević, Božović, Simić, Branko Vujović…) nisu bili ozbiljan takmac Slovencima koji su, osim pobede, imali kao motiv i što ubedljviji trijumf s obzirom na situaciju oko trećeplasiranih timova u grupama glavne faze.

Aleks Vlah sa šest i Domen Novak sa pet golova bili su najefikasniji u pobedničkim redovima, dok je na drugoj strani pet puta pogodio Risto Vujačić.

Za očekivati je da Hrvatska savlada Bahrein i sa sedam bodova zauzme deveto mesto u ukupnom plasmanu kao najbolja trećeplasirana selekcija.

Slovenija je sada sa šest bodova i gol razlikom +25.

Srbija je trenutno treća i čeka je utakmica sa Holandijom. Trenutna gol razlika je +12 što znači da Iliću i drugovima je potrebna pobeda od 13+ golova kako bi preskočili Sloveniju i uhvatili „vizu za olimpijske kvalifikacije“ koju će gotovo izvesno doneti deseto mesto.

U grupi u Geteborgu Mađari mogu da budu treći (ukoliko Portugal iznenadi Švedsku), ali sa gol razlikom +1. Island je trenutno na +7 i pobeda nad Brazilom bi mu donela šest bodova, ali i verovatno nedovoljnu gol razliku da prestigne Sloveniju ili Srbiju.

Crna Gora je ostala na dve pobede, izborne u prvom krugu protiv Irana i Čilea.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *