KAO NEKADA: Francuzi ponovo gaze, Španija lako pala! - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa KAO NEKADA: Francuzi ponovo gaze, Španija lako pala!

KAO NEKADA: Francuzi ponovo gaze, Španija lako pala!

Marko Marjanović
0 komentar

Nakon četvrtog kola muškog olimpijskog turnira, jedina reprezentacija sa maksimalnim učinkom u Grupi A biće Francuska. U duelu neporaženih timova i velikom klasiku evropskog rukometa, „Trikolori“ su bili za klasu iznad Španije – 36:31 (18:12).

Umornija, sporija i starija ekipa Đordija Ribere nije uspela da ponovi izdanja protiv Norveške i Nemačke, ali sve i da jeste, teško da bi mogla ugroziti sve poletnije, uigranije i sigurnije Francuze, koji ponovo izgledaju kao tim koji je dominirao svetskim rukometom do pre par godina. 

Sa maksimalno nadahnutim Remilijem na srednjem beku od početka, motivisanim Memom, uz preko potreban impuls sigurnosti i iskustva Nikole Karabatića, ekipa Gijoma Žila dominirala je od prvog minuta utakmice. Spoljna linija je razigrala i sebe i ostatak tima, a čvrsta 6-0 zona fukcioniše sjajno od starta turnira. 

Pokušao je Ribera čestim promenama odbrana, ali nije pomogla ni „divlja“ 3-3 zona sa prednjacima na polovini terena. Prvak Evrope je najbolji period igre imao početkom nastavka kada je smanjio na 19:16, međutim, za nešto više od toga nedostajao je ozbiljniji doprinos golmana. Francuska je reagovala još jače i ubrzo se odvojila na maksimalnih plus sedam (26:19), da bi potom rutinski odradila posao do kraja.

FRANCUSKA-ŠPANIJA 36:31 (18:12)

Francuska: Žerar 11 odbrana, Ženti – Port 2, Deska 7 (2), Fabregas 1, Luka Karabatić, Gigu 1 (1), Abalo 3, Engesan 3, Mae 3, Nikola Karabatić, Turna 4, Mem 3, Remili 9

Španija: De Vargas 5, Korales 3 – Gvardiola, Abeljo 5, Robledo 4, Figueraš 2, Sole 3, Aginagalde 3, Sarmiento 4, Dujšebaev 5, Entrerios 1, Fernandez 1, Makeda 1, Gurbindo 2

U poslednjem kolu grupne faze, Francuzi se sastaju sa Norveškom, dok će protivnik Španije biti Argentina, koja je bez šansi za prolaz dalje.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Copyright © 2023 Balkan Handball