„Korona cirkus“ u Francuskoj, nijedan meč u nedelju nije počeo! – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

„Korona cirkus“ u Francuskoj, nijedan meč u nedelju nije počeo!

Nastavljaju se veliki problemi sa odigravanjem mečeva francuskog šampionata, koje je sada već na samoj granici regularnosti. U turbulentnom 20. kolu, nakon što su tokom sedmice odloženi mečevi PSŽ-Tuluz i Dankerk-San Rafael, nijedna od dve utakmice planirane za nedelju nisu odigrane.

U pitanju su dueli Ivri-Tremble i Šamberi-Eks. Posebno je neobična situacija kod drugopomenutog para. Naime, Ekipa Eksa je krenula na ovo gostovanje, ali se autobus na pola puta okrenuo i vratio putnike kući, pošto je u toku vožnji stigla preporuka regionalne zdravstvene organizacije da Eks ne odigra ovu utakmicu.

Poreklo problema nas vraća sedam dana ranije, kada je, nakon meča Eks-San Rafael ustanovljeno nekoliko pozitivnih igrača, zbog čega je i odložen meč Eksa sa Ivrijem u sredu. Na poslednjem PCR testiranju, samo jedan igrač Eksa je bio pozitivan, a po protokolu lige, da bi se utakmica odložila potrebna su najmanje dva pozitivna slučaja u roku od sedam dana. Dakle, u timu Eksa ta kvota nije bila ispunjena, ali im je uprkos tome stigla preporuka regionalne zdravstvene organizacije, u poslednji čas, da ne igraju utakmicu i da se svi stave u izolaciju na sedam dana. Iako je u pitanju „samo“ preporuka, koja ne predstavlja zakonsku obavezu, klub je odlučio da je prihvati i posluša.

To bi moglo Eks da košta bodova, pošto se utakmica može odložiti isključivo odlukom Organizocionog Komiteta Lige, tela koje nije donelo nikakvu odluku po ovom pitanja. Igrači Šamberija su se u opremi pojavili na centru terena pre 17.00, kao i sudije, ali je za igru bio potreban i gostujući sastav. Rukovodstvo takmičenja još uvek nije odlučilo da li će se meč registrovati službenim rezultatom u korist domaćina, ali pravila jasno ukazuju da je to jedina ispravna odluka.

U subotu su odigrane dve utakmice:

Seson Ren – Nant 21:25 (8:14) Baznik 14 odbrana – Ovniček 1, Lazarov 1

Monpelje-Limož 37:29 (19:16) Žabić 5, Gajić 5

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *