Krištopans: Kad sam upoznao Raula, shvatio sam da ne znam ništa o rukometu – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Krištopans: Kad sam upoznao Raula, shvatio sam da ne znam ništa o rukometu

Letonska rukometna senzacija, Dainis Krištopans, biće jedan od tri igrača koja u Keln dolaze kao aktuelni osvajači Lige šampiona. Evropska kruna na grbu Vardara stajaće do večeri 29. decembra, kada će stari kontinent nakon više od 18 meseci čekanja dobiti novog vladara.

Pored 215 cm. visokog diva, igrači koji su se juna 2018. u crveno-crnoj opremi radovali podvigu, a koji će i ovoga puta biti deo fajnal-fora, jesu članovi Vesprema Rožerio Moraeš i Danil Šiškarjev.

Krištopans se u „Lankses Arenu“ vraća kao član Pari Sen Žermena, u kojem je obnovio saradnju sa Raulom Gonzalesom, svojim trenerom u Vardaru tokom sezone 2017/2018. Visoki desni bek je imao šta da kaže o radu sa španskim stručnjakom.

-Mislim da je 2019. godina sa Vardarom vrhunac dosadašnjeg dela moje karijere. Mnogi govore o osvajanju evropskog ili svetskog prvenstva, ali mislim da je Liga šampiona još veći izazov, jer je za osvajanje neophodno da pobeđuješ čitavim tokom sezone, a ne samo tokom tri nedelje, koliko traju reprezentativna takmičenja. 

-Mislio sam da znam rukomet pre nego sam upoznao Raula Gonzalesa. Tokom prvog treninga u Vardaru, osećao sam se kao da ništa o ovoj igri ne znam. On me je praktično ponovo naučio rukometu. 

Po dolasku u Pari Sen Žermen iz Berlina, gde se kratko zadržao nakon odlaska iz Skoplja, Letonac nije zasijao punim sjajem. 

-Osećam da je preveliki pritisak na mojim ramenima, i da mogu puno da poboljšam svoju igru. Svakom dana naporno treniram da dođem do željenog nivoa. Iako je sistem Raulove igre isti kao u Vardaru, igrači su drugačiji, tako da mi svakako treba vremena da se adaptiram. 

Tridesetogodišnji dugajlija će treći put u karijeri nastupiti na fajnal-foru. Prvi put je sa Vardarom osvojio četvrto, a 12 meseci kasnije prvo mesto.

-Svake godine sam uzbuđen više nego prethodne. Dani fajnal-fora su nešto posebno za svakog igrača, najbolji klubovi i najbolji rukometaši su prisutni tog vikenda. Nikada nema favorita i ne postoji ništa što iko može garantovati.

Protivnik francuskog prvaka u polufinalnom meču u ponedeljak biće Barselona. 

-Barsa ima ludu statistiku ove sezone u Ligi šampiona, igra sjajno, pa je dodatna motivacija nadmetati sa takvim timom. Ali u Kelnu nema svrhe koristiti reč „favorit“. Svedoci smo da se gotovo nikada predviđanja ne obistine. Ključ uspeha je pre svega uživati u igri. Neophodno je biti u fokusu 60 minuta i držati se svoje igre šta god da se desi – zaključio je bivši as Vardara.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *