Balkan-Handball.com

Lazarov nakon Srbije: Izvukli smo maksimum iz neiskusnog tima

Prvi put u kratkoj selektorskoj karijeri, slavni Kiril Lazarov takmičio se sa klupe protiv reprezentacije Srbije. Na raspolaganju je imao isključivo igrače iz domaće lige, ali je i pored toga Makedonija bila dobar takmac selekciji Srbije, koja je prvu od dve pripremne utakmice ovog vikenda dobila 29:26 (18:15).

-Respektujem reprezentaciju Srbije, znao sam da je jaka u ovom sastavu, znao sam da će biti teško. Mislim da smo izvukli maksimum od igrača koji nisu konstantni i nemaju ritam u svojim klubovima. Zadovoljan sam, ima još dosta za popraviti, ali želja, entuzijazam, borbenost, bili su na željenom nivou. Nismo se predali, vraćali smo se nekoliko puta iako je Srbija imala u par navrata i pet razlike. Treba uzeti u obzir da je naš golman u prvom poluvremenu imao svega jednu odbranu. U nastavku se Kizić razbranio pa je postalo dosta lakše. Momci su izgubili puno snage. Mi imamo strategiju, cilj, ali će nam druga utakmica u Čairu pomoći da imamo jasniju sliku.

-Momci su na početku bili impresionirani, ovo su deca od 20, 21. godine, koji su igrali protiv jednog Pešmalbeka, Kukića i Đorđića, protiv svetskig krila kakva su braća Ilić i Đukić. Zadovoljan sam, nadam se da će ovi momci vremenom dobiti sigurnost i kvalitet – rekao je Lazarov nakon meča.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *