Lazarov: Sačuvali smo čast, isprovocirali su nas pre meča! – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Lazarov: Sačuvali smo čast, isprovocirali su nas pre meča!

Iako su još ranije obezbedili plasman na Evropsko prvenstvo, reprezentativci Makedonije odigrali su maksimalno u poslednjem kolu kvalifikacija i pobedili Švajcarsku 29:28 (16:16).

Za razliku od domaćina, Švajcarcima je ovaj meč odlučujući u borbi za plasman na Euro 2022, bod bi ih vodio dalje, ali tim Kirila Lazarova nije želeo da pravi nikakve ustupke.

Makedonci su takmičenje u kvalifikacionoj grupi završili sa pet pobeda i jednim porazom, sa istim brojem bodova i lošijim međusobnim skorom od Danske.

-Najpre želim da se, prvi put od kad sam postao selektor, zahvalim svim igračima za veliki trud i žrtvovanje, kako u ove četiri utakmice tako i na treninzima. Ostvarili smo tri pobede u četiri meča, a u današnjem vremenu nema lakih protivnika. Duel protiv Švajcaraca je bio težak, ali drago mi je da smo uspeli ostati časni pred sobom, porodicama, nacijom, Bogom…pokazali smo karakter, odigrali dosta kvalitetan meč. Još ranije sam isticao da je Švajcarska jako kvalitetna reprezentacija, verujem da bi napravila mnogo problema svima na Evropskom prvenstvu. 

-Napravili smo dva, tri koraka napred u ovom kvalifikacionom ciklusu, ali verujem da ima prostora i  za dalje napredovanje. Znali smo šta radimo u svakom trenutku, naročito kada smo bili u zaostatku. Malo smo bili i isprovocirani njihovim izjavama pre utakmice, i zato mi je ova pobeda još draža – rekao je igrač-selektor Kiril Lazarov.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *