Lazarov: Treniramo dva puta dnevno, molim igrače da izdrže – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Lazarov: Treniramo dva puta dnevno, molim igrače da izdrže

Reprezentacija Makedonije koristi ovu EHF nedelju da se što bolje pripremi za predstojeće Evropsko prvenstvo u Mađarskoj i Slovačkoj. Pod dirigentskom palicom selektora Lazarova, momci treniraju u marljivo treniraju do odlaska u Egipat, gde će za vikend odigrati dve prijateljske utakmice protiv najbolje afričke selekcije.

-Dobro je što postoje ove EHF nedelje tokom kojih jedna reprezentacija može dobro da se pripremi za veliko takmičenje. Maksimalno koristimo ovo vreme, treniramo dva puta dnevno. Zamolio sam igrače da izdrže, zato što dolaze iz klubova u kojima se igra u žestokom ritmu, utakmice su na svaka tri dana. Raduje me disciplina, očigledni su želja i entuzijazam za radom. Tokom treninga, akcenat stavljam na nekim detaljima koji će nam značiti u budućnosti.

-Sa razlogom sa pozvao veliki broj igrača. Mladi treba da imaju što više okupljanja ovakvog tipa, da igraju sa svojim idolima i da uče igru u sistemu. Svestan sam da ne možemo previše očekivati od njih, ali, dobro je što su tu i što uče od iskusnijih, što osećaju reprezentativnu atmosferu. Idemo korak po korak, očekuje nas Evropsko prvenstvo koje je kvalitetnije takmičenje od Svetskog prvenstva. Imamo ideje i ciljeve, a nadam se da ćemo kvalitetnim radom zaslužiti i sreću, bez koje se ne može napraviti uspeh na velikim takmičenjima – rekao je Lazarov, i istakao da će mečevi sa Egiptom biti relevantan test za Makedoniju.

-Egipat slovi za reprezentaciju koja je možda i najviše napredovala prethodnih godina. Izučili smo njihovu igru u video analizama, znamo kako treba da se postavimo, individualno i kolektivno. Predvodi ih sjajan strateg koji je monogo puta dokazao svoje znanje. Čast i zadovoljstvo mi je što ćemo igrati dve utakmice sa takvim protivnikom. Namerno sam odabrao jakog rivala, iako ćemo možda biti autsajderi. Igračima sam rekao da bi mi pobeda značila, ali ne mnogo, Isto je i ako izgubimo. Važno je da ono što radimo na treninzima realizujemo i na utakmicama, a potom da izanaliziramo dobre i loše strane – zaključio je selektor Lazarov.

Foto: Gol.mk

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *