Balkan-Handball.com

USPEŠNA PROVERA: Makedonija rutinski sa Čileom i bez Lazarova

Reprezentacija Makedonije uspešno je započela 2021. godinu, pošto je u prijateljskom meču odigranom u SC „Jane Sandanski“ savladala Čile 25:21 (15:11). 

Bez Kirila Lazarova na terenu, ali uz njegovu podršku sa klupe, izabranici Danila Brestovca vodili su od početka do kraja meča, ne dozvolivši južnoameričkom rivalu da ozbiljnije dovede u pitanje očekivani trijumf domaćina.

Nakon desetak minuta ispitivanja snaga, Mitrevski na golu i Peševski u napadu pokrenuli su seriju svog tima od 4:0, koja je prourokovala prednost  od 8:4. To je dosta olakšalo posao i stvorilo priliku za veću rotaciju kod Makedonaca, koji su uprkos tome uspevali da zadrže prednost od tri do četiri gola.

U istom ritmu nastavljeno je i u drugom poluvremenu. Nije domaćin uspeo da stekne opipljivije preimućstvo, ali ni Čileanci nisu uspevali ozbiljnije da zaprete do sredine nastavka, kada su sa dva pogotka bez odgovora prišli na 18:16. Međutim, više od toga nisu mogli, tačnije nije im dozvolio protivnik, koji je serijom 4:1 odgovorio i „pobegao“ na nedostižnih 22:17.

MAKEDONIJA – ČILE 25:21 (15:11)

MAKEDONIJA: Mitrevski (10 odb.), Tomovski (5 odb., 1 sed.), Velkovski 1, Lazarov, Kuzmanoski 2, Taleski, Kuzmanovski, Kosteski 2, Tankoski 2, Lazarevski 1, Krstevski, Popovski, Georgievski 2, Mladenović, Peševski 5, Alarov, Madžovski 3, Serafimov 5, Miševski 2

ČILE: Barientos (4 odb.), Garsija (4 odb., 1 sed.), Gonzalez (7 odb.), Sebaljos 2, Fojhtman 3, Delgado, Frelij 3, E. Salinas 5, Ileska, R. Salinas 3, Pavez, Kaleja 1, Oneto, Ajala 2, Donoso 1

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *