LIGA EVROPE: Nexe ne može ispod trećeg mesta, vrlo moguć balkanski okršaj u osmini finala! – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

LIGA EVROPE: Nexe ne može ispod trećeg mesta, vrlo moguć balkanski okršaj u osmini finala!

Porazom od Savehofa u Švedskoj, Nexe je značajno umanjilo svoje šanse za osvajanje jednog od prva dva mesta grupe C EHF Lige Evrope. Ipak, dobra vest je da „Gromovi“ više ni teoretski ne mogu pasti ispod treće pozicije, zahvaljujući pobedi Gorenja nad španskom La Riohom.

S obzirom na situaciju na tabeli,  odnosno raspored u naredna dva kola, nije mala verovatnoća da u osmini finala ovog takmičenja uživamo u okršaju balkanskih timova – Nexea i Eurofarm Pelistera.

Trenutno Nexe je trećeplasirano u grupi C, a Eurofarm Pelister drugoplasirani u grupi D. Međutim, stvari još uvek i te kako mogu da se promene, pogotovu kada je reč o makedonskom predstavniku.

Gustim, teškim rasporedom izmoreni momci Branka Tamšea, nisu uspeli da se ozbiljnije suprotstave domaćinu u predgrađu Geteborga. U borbi za drugo mesto, ispod neprikosnovenog branioca titule Magdeburga, od samog poraza značajniji je faktor razlika kojom je on pretpen. 

Naime, Našičani su kod kuće slavili 39:31 u prvom delu sezone, ali je Savehof uspeo da nadmaši taj rezultat i slavi sa deset razlike pred svojim navijačima, pa, uz dva boda više, ima i bolji međusobni skor.

# GROUP C MP W D L G PTS  
1. SC Magdeburg 8 7 1 0 258:218 15
 
2. Savehof 8 6 0 2 261:238 12
 
3. Nexe 8 5 0 3 241:241 10
 
4. La Rioja 8 2 1 5 245:250 5
 
5. Gorenje 8 2 1 5 223:247 5
 
6. Aix 8 0 1 7 221:255 1

Do kraja takmičenja po grupama, Nexe najpre gostuje La Riohi, pa u poslednjem kolu dočekuje Magdeburg. S druge strane, Savehof najpre gostuje Magdeburgu, a potom dočekuje Gorenje. Švedskom prvaku su dva boda u ove dve utakmice dovoljna da obezbedi drugo mesto, bez obzira na učinak Nexea.

Drugi predstavnik Balkana u ovom skupu, Gorenje, vodiće borbu za četvrto mesto koje takođe vodi u eliminacionu fazu. Šampion Slovenije dočekuje Eks, pa gostuje Savehofu.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *