Ljuba Obradović (Porto): „Ako odigramo kako znamo, idemo u LŠ“ – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Ljuba Obradović (Porto): „Ako odigramo kako znamo, idemo u LŠ“

Sa velikim očekivanjima sva četiri tima započeće borbu za Ligu šampiona u Beogradu. Prvaci Portugalije, BIH, Crne Gore i Srbije žele isto, plasman među najbolje 24 ekipe Evrope a dalje može samo jedan. Preostali idu u kvalifikacije za novo takmičenje u okviru EHF-a.

Dobojska Sloga je ekipa koja je poprilično izmenila svoj profil u odnosu na prethodnu sezonu, većina momaka koji su prošle godine izneli teret i osvojili titulu uspeli su unovče svoje znanje. Upravo to je glavna mana Sloge trenutno kaže Aleksandar Dugić.

– Faktor vreme nam je najveći problem, dobro smo radili ali pitanje je da li je to dovoljno vremena za uigravanje i ovako jak turnir. Svi bekovi su nam novi, kvalitet imamo, najviše treba očekivati od novajlija sa međunarodnim iskustvom Kukrike i Pešića. Nadam se da ćemo dobrom igrom uspeti da nadoknadimo izostanak prvog pivotmena ekipe koji je ostao u Doboju –rekao je Dugić i nastavio:

– Protiv Lovćena pored dobre odbrane moramo igrati zreo napad i nedozvoliti kontranapade protivnika.

Isti problem ima i Porto, njohov najbolji igrač, pivotmen Tijago Roča zbog povrede odsustvovaće sa turnira u Beogradu. Ljubomir Obradović nekadašnji trener Partizana nada se najboljem.

– Ukoliko budemo igrali kako mi znamo, idemo u Ligu šampiona. Jači smo nego prošle godine, imamo dva nova beka tako da ni odsustvo Roče neće biti nenadoknadivo.

Svima je problem to što ne znaju čime raspolaže domaćin turnira i prošlogodišnji učesnik najprestižnijeg takmičenja.

– Očekujem da će kao domaćini  biti silno motivisani, prošle godine dobili su nas u Slovačkoj ali je sada situacija drugačija i mogli bi se mi sada radovati.

VLADIMIR MAKSA

Sorry, there are no polls available at the moment.

OČEKIVANJA PARTIZANA I LOVĆENA

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *