Ljubomir Obradović selektor Zelenortskih Ostrva! - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Ljubomir Obradović selektor Zelenortskih Ostrva!

Ljubomir Obradović selektor Zelenortskih Ostrva!

Marko Marjanović
2 komentari

Iskusni srpski trener, Ljubomir Obradović (67), novi je selektor muške seniorske reprezentacije Zelenortskih Ostrva. On će na toj funkciji zameniti Žozea Tomaša.

Pred Obradovićem je treći izazov u karijeri kada je selektorovanje u pitanju – prethodno je predvodio mušku reprezentaciju Crne Gore, i žensku selekciju Srbije. 

Zelenortska Ostrva (Kape Verde) su januara ove godine prvi put učestvovala na Svetskom prvenstvu, ali su zbog ogromnog broja igrača zaraženih Kovidom-19 morali da okončaju takmičenje još pre kraja grupne faze. Prethodno su zauzeli peto mesto na šampionatu Afrike. 

Obradović pred sobom ima jasan cilj – plasman na Mondijal koji će se 2023. godine igrati u Švedskoj i Poljskoj, a to će moći da ostvari kroz prvenstvo Afrike u Maroku, januara 2022.

Iskusni strateg je dugo godina proveo u Portugalu, gde i sada radi kao trener ekipe Avanke. Najveći trag ostavio je u Portu, sa kojim je od 2009. do 2015. godine osvojio šest naslova prvaka i dva trofeja u Superkupu. Ranije je radio još u Belenenšešu i Madeiri, sa kojom je osvojio nacionalni Kup. 

Možda vam se dopadne

2 komentari

rale 29/09/2021 - 16:53

Prvak je bio i sa Belenenseom.

Odgovori
Jagodinac 18/10/2021 - 01:51

Kakav skok u karijeri. Ljuba ce da uci rukometase Zelenortskih ostvra kako da se loptaju. Bolje bi bilo da se vratio u RK Jabuka ili RK Jedinstvo iz Kacareva da ostane u vrhu svetskog rukometa.

Odgovori

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Copyright © 2023 Balkan Handball