Balkan-Handball.com

Ljubomir Obradović selektor Zelenortskih Ostrva!

Iskusni srpski trener, Ljubomir Obradović (67), novi je selektor muške seniorske reprezentacije Zelenortskih Ostrva. On će na toj funkciji zameniti Žozea Tomaša.

Pred Obradovićem je treći izazov u karijeri kada je selektorovanje u pitanju – prethodno je predvodio mušku reprezentaciju Crne Gore, i žensku selekciju Srbije. 

Zelenortska Ostrva (Kape Verde) su januara ove godine prvi put učestvovala na Svetskom prvenstvu, ali su zbog ogromnog broja igrača zaraženih Kovidom-19 morali da okončaju takmičenje još pre kraja grupne faze. Prethodno su zauzeli peto mesto na šampionatu Afrike. 

Obradović pred sobom ima jasan cilj – plasman na Mondijal koji će se 2023. godine igrati u Švedskoj i Poljskoj, a to će moći da ostvari kroz prvenstvo Afrike u Maroku, januara 2022.

Iskusni strateg je dugo godina proveo u Portugalu, gde i sada radi kao trener ekipe Avanke. Najveći trag ostavio je u Portu, sa kojim je od 2009. do 2015. godine osvojio šest naslova prvaka i dva trofeja u Superkupu. Ranije je radio još u Belenenšešu i Madeiri, sa kojom je osvojio nacionalni Kup. 

One Comment

  1. rale

    29/09/2021 at 16:53

    Prvak je bio i sa Belenenseom.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *