VARDAR JE PONOVO EVROPA: Vicešampion pao u Skoplju! - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa VARDAR JE PONOVO EVROPA: Vicešampion pao u Skoplju!

VARDAR JE PONOVO EVROPA: Vicešampion pao u Skoplju!

Marko Marjanović
0 komentar

Strašan Vardar, evropski Vardar! Predvođen čudesnim Borkom Ristovskim, nošen hukom sa tribina, rastrčan, kompaktan, pun samopouzdanja i uspešnih taktičkih varijacija, tim Veselina Vujovića odigrao je kao u transu protiv moćnog Olborga. Vicešampion Evrope položio je oružje pod svodovima SC „Jane Sandanski“ – 30:28 (16:16).

Ime heroja – Borko Ristovski!

A nije delovalo da će tako biti na početku. Gosti su bolje počeli, poveli 11:7, i delovalo je da će opravdati ulogu favorita. Međutim, sredinom prvog dela među stative je umesto Tomovskog stao Borko Ristovski.

Tada je krenula rapsodija u crveno-crnom. Vujović je napao 7 na 6, i to sa Dibirovim na srednjem beku, a preporođeni Borko Ristovski je branio svoj najbolji meč od dolaska u ovaj klub, pa je domaćin već do odlaska na odmor uspeo da preokrene.

Napad je funkcionisao fenomenalno u svakoj bekovskoj postavci. Silno motivnisana i još silnije inspirisana braća Njokas probijala su zonu, pivotmeni predvođeni Totoom tačni kao sat, Ante Gadža na nivou zadatka.

Olborg je kontrom kažnjavao svaku grešku, kao što to uvek čini, ali je večeras pred sobom imao nesavladivi zid. Ristovski je branio u transu do samog kraja, ređao skinute sedmerce i zicere, što su njegovi saigrači umeli da iskoriste.

Kada je Olivije Njokas pogodio za 28:24 u 53. minutu, delovalo je da je sve gotovo, ali je Olborg uspeo da dođe jako blizu egala. Tri početničke greške dovele su Dance do napada za izjednačenje, minut i po pre kraja, ali je Ristovski 16. intervencijom osujetio pokušaj Melgarda.

Na drugoj strani, ko zna koji nebeski skok Olivijea Njokasa, i pogodak za 30:28. I ne samo to – ukrao je loptu na centru i izašao sam pred golmana. Gade mu je odbranio, ali je posed ostao za domaćina. Pogrešio je Kevin Njokas, međutim, Borko je stavio trešnjicu na vrh slavljeničke torte još jednom zaustavljenom kontrom, za veliko slavlje domaćih navijača! 

Vardar 1961 – Aalborg 30-28 (16-16)

Vardar 1961: Olivier Nyokas 7, Timur Dibirov 6, Jeremy Toto 5, Alix Nyokas 3, Yoel Cuni 2, Stojanche Stoilov 2, Patryk Walczak 2, Filip Taleski 1, Goce Georgievski 1, Jan Czuwara 1.

Aalborg: Kristian Bjornsen 6, Lukas Sandel 5, Felix Claar 5, Henrik M øllgaard 3, Nikolaj Læsø Christensen 2, Sebastian Barthold 2, Buster Juul-Lassen 2, Benjamin Jakobsen 1, Rene Antonsen 1, Jesper Nielsen 1. 

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball