Mađari testiraju Slovence, Zorman: Da vidimo gde smo i šta možemo očekivati (Video) – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Mađari testiraju Slovence, Zorman: Da vidimo gde smo i šta možemo očekivati (Video)

Muška rukometna reprezentacija Slovenije sa velikim entuzijazmom sprema se za 10. nastup na svetskim prvenstvima. Pred odlazak na takmičenje u utorak ima dva pripremna meča sa Mađarskom.

Izabranici Uroša Zormana prvi put će se sastati sa istočnim komšijama u četvrtak od 18 časova u Ljutomeru, a drugi put dva dana kasnije, u subotu, 7. januara, od 16 časova u Velikoj Kaniži.

-„Prezadovoljni smo činjenicom da momci pokazuju veliku želju i energiju na treninzima. Vidite da žele dobar rezultat. I u stručnom štabu ovim možemo da budemo izuzetno zadovoljni i srećni“, rekao je Zorman na početku pres konferencije u hotelu Bioterme u Maloj Nedelji, gde reprezentacija boravi tokom priprema. „Pripreme su u punom jeku. Vremena je uvek premalo, pa se trudimo da maksimalno iskoristimo svaki trenutak“.

Prve rezultate rada na treninzima Zorman i ekipa videće u dve pripremne utakmice protiv Mađara. „Očekujem da ćemo dogovore preneti i na teren. Oba meča će biti demonstracija za šta smo u datom trenutku sposobni ili gde je naša igra još malo spora. Već posle prve utakmice, imaćemo vremena za ispravke i dodatne treninge“, dodaje selektor, koji ističe da reprezentacija želi da pobedi u oba meča, ali da će konačan rezultat ipak biti donekle u drugom planu. Dogovor je da obe selekcije na raspolaganju imaju po 18 igrača.

Nemali broj slovenačkih reprezentativacaje usko povezan sa Mađarskom. Blaž Blagotinšek je tamo nekoliko godina branio boje Vesprema, ali je ne tako davno prešao u Nemačku. „Mađarska je odlična reprezentacija koja igra dobar i brz rukomet. Utakmice će biti dobar pokazatelj za našu reprezentaciju gde se trenutno nalazimo“, kaže robusni pivotmen.

Novajlija Grega Krečič, koji je treću sezonu član mađarskog Čurga, dobro poznaje rivala. „Momci u reprezentaciji su me izuzetno toplo dočekali. Odlično se osećam i jedva čekam prvu utakmicu“, govori levoruki novajlija na pripremama reprezentacije i dodaje: „Znam dosta njih, kvalitetan su tim sa dobrim šuterima, kružnim napadačima i golmanima.“

Ulaznice za utakmicu u Ljutomeru su rasprodate.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *