Uroš Zorman: Ponovo su iskre u očima! - Balkan-Handball.com
Naslovna SP 2023 Uroš Zorman: Ponovo su iskre u očima!

Uroš Zorman: Ponovo su iskre u očima!

Marko Marjanović
0 komentar

Selektor reprezentacije Slovenije, Uroš Zorman, zadovoljan je učinjenim na 28. Svetskom prvenstvu. Slovenci u konkurenciji Francuske i Španije nisu uspeli da se domognu četvrtfinala. Izgubili su od te dve selekcije, a pobedili Saudijsku Arabiju, Poljsku, Iran i Crnu Goru. 

To je bilo dovoljno za deseto mesto, koje će verovatno biti dovoljno za plasman u kvalifikacije za Olimpijske igre. 

Sa nikada skrominijim očekivanjima Slovenija nije ispraćena na Mondijal, ali je dosta dobro odigrala, i vratila nadu u ovu generaciju.

-Ponosan sam na ove momke i presrećan što sam im selektor. Ponovo sijaju iskre u njihovim očima, borbeni duh i patriotizam, ponovo postoji kult reprezentacije. 

-Mogu biti zadovoljan turnirom. Dobili smo sve mečeve koje smo „morali“ da dobijemo, a sa Špancima i Franuzima smo bili u egalu oko tri četvrtine utakmice. U oba ta meča smo napravili previše tehničkih grešaka da bismo pobedili. Još uvek imamo dosta prostora za napredak.

-Okončali smo SP pobedom, i želim da tako nastavimo. Biće nam neophodno još rešenja, neki igračima su u godinama i pitanje koliko će još moći da pomognu. Slede nam kvalifikacije za EP, želim da zadržimo ovaj momentum i da ga nadgradimo na terenu, da budemo još bolji na krilima partija iz Poljske. Želimo da budemo konstantni na najvećoj sceni – zaključio je 43-godišnji selektor Slovenije.

 

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Copyright © 2023 Balkan Handball