Balkan-Handball.com

Mala osveta prvaku Evrope: Hrvatska bolja od Španije u Poreču!

Reprezentacija Hrvatske ostvarila je i drugu pobedu u EHF Euro Kupu. Nakon Mađarske, pred četom Lina Červara pala je Španija. U meču odigranom pred praznim tribinama dvorane „Žatika“ u Poreču, domaćin je slavio 31:28 (17:14).

„Kauboji“ su nastupili bez nedovoljno spremnih Štrleka i Šega, te Brozovića, Šarca i Ivića, koje je selektor ostavio van 16 u ovoj utakmici. Nije Hrvatska baš dobro otvorila, mučila se u napadu i tokom prvih 10 minuta postigla tek dva gola. Stvari su se promenile uslaskom Cindrića koji je uneo brzinu i imaginaciju, razigravši pritom i ostatak tima. Červar je prešao na odbranu 5-1 koja je mnogo toga dobrog donela, pa je Hrvatska sredinom prvog dela počela da stvara zalihu.  Ipak, rival je bio previše kvalitetan da bi ona iznosila više od plus tri, sa koliko se otišlo na odmor. 

Na početku nastavka, Pešića je među stativama zamenio Šunjić. Igralo se gol za gol sve dok Duvnjak nije uzeo stvari pod svoje i povukao svoj tim do maksimalnih plus šest, kada umesto njega i Cindrića Červar na teren šalje tadnem Neksea, Janka Kevića i Halila Jaganjca, koji zauzimaju centralno mesto u odbrani, uz Martinovića i Šipića na dvojci i petici. I taj defanzivni blok je dobro funkcionisao, ali je Ribera takođe naredni zonu 5-1, koja je donela rezultata. Španci su smanjili na tri razlike, Červar je zatražio tajm-aut i vratio Duvnjaka i Cindrića. Šampiona Evrope sa Kilom je vratio sigurnost, a Šunjićeve odbrane otklonile poslednju dilemu oko pobednika, sprečivši neizvesnost u samom finišu.

HRVATSKA: Pešić (3), Šunjić (7); Mihić, Marić 2, Duvnjak 3, Kević 1, Horvat 1, Čupić 3 (1), Musa 2, Mamić, Šebetić 4, Cindrić 5, Mandić 5, Jaganjac 1, Martinović 2, Šipić 1. Izbornik Lino Červar

ŠPANIJA: Perez de Vargas (2), Corrales (6+1); Maqueda 4, Fernandez 4, Raul 3, A. Dušebajev 6, Sarmiento, Sole 1, Goni, Figueras 1, Canellas 2, Morros, Abello 2 (2), Arino 2, Marchan 1, D. Dušebajev 2. Izbornik Jordi Ribera

SEDMERCI: Hrvatska 2 (1), Španija 2 (2)

ISKLJUČENJA: Hrvatska 8 minuta (Duvnjak 13, Čupić 19, Mandić 35, Jaganjac 45), Španija 2 minuta (A. Dušebajev 15)

Reprezentacija Hrvatske će protiv istog rivala igrati u subotu u Madridu, nakon čega sledi povratak kući, pa let za Kairo 13. januara.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *