Balkan-Handball.com

Mikel Hansen: Ne mogu da se motivišem u ovom korona vremenu!

Čitav sportski svet je u zbrci i haosu tokom pandemije koronavirusa, a reklo bi se da prednjače organizacioni problemi u rukometu. Takmičenja u ovom sportu se odvijaju nekako, ali uz pregršt odlaganja i otkazivanja mečeva, često i na sam dan istih, što je praksa koja nije u toj meru zastupljena u ostalim komercijalnim sportovima.

Takav „rolerkoster“ koji traje mesecima deprimirao je i jednog od najboljih igrača sveta. Mikel Hansen, koji, kao i njegov PSŽ, igra po sistemu toplo-hladno ove sezone, priznao je da ima ozbiljan problem sa motivacijom u ovakvoj situaciji, koja polako ali sigurno već postaje stanje.

-Teško je kada igrač ne može da predvidi šta će se sledeće desiti. Meni je veliki problem da ostanem motivisan za svaki predstojeći meč, jer ne znam do poslednjeg trenutka da li će se uopšte odigrati. Takvi su uslovi u današnje vreme. Iskreno, ovo je za mene najteži period u karijeri. Nedeljama se spremam za meč koji se u poslednji čas odloži, i tako u nedogled – rekao je danski reprezentativac.

Ipak, uprkos aktuelnoj situaciji i problemu sa kojim se rukometni svet suočava, jedan od najboljih bekova svih vremena imaće krajem narednog meseca priliku da konačno, u 33. godini, osvoji EHF Ligu šampiona, pošto će sa svojim klubom učestvovati na fajnal-foru u Kelnu ( za sezonu 2019/2020), gde će se u polufinalu sastati sa Barselonom.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *