Milan Milić pred Tunis: Đerona ih dobro zna! – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Milan Milić pred Tunis: Đerona ih dobro zna!

Rukometaši Srbije izvojevali su važnu pobedu protiv Italije u trećem kolu grupne faze Mediteranskih igara. Sa dve pobede i jednim porazom u dosadašnjem toku takmičenja, „orlovi“ se spremaju za poslednju prepreku u grupi A, selekciju Tunisa sa kojom će se sastati u subotu, 2. jula od 15:15 časova. Milan Milić se osvrnuo na jučerašnji trijumf i najavio utakmicu sa Tunisom.

  • Ostvarena je velika pobeda protiv Italije. Znali smo od početka da će biti teško, ali ne da će biti toliko teško. Ekipa Italije je stvarno veoma dobra ekipa, videli smo u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo protiv Slovenije da su odigrali dva odlična meča. To su rukometaši koji mahom igraju u Francuskoj ligi i stvarno su kvalitetni igrači. Pokazali smo veliki karakter, dva puta smo gubili sa četiri gola razlike, u jednom trenutku je bilo 26:22, ali smo pokazali da ova ekipa može mnogo i na kraju smo ostvarili tu veoma važnu pobedu koja nas drži i dalje u igri za plasman u polufinale.

Današnji dan je posvećen odmoru i pripremama za narednog protivnika.Važna utakmica, nezgodan protivnik i veliki ispit za ovu ekipu.

  • Danas je dan pauze, imamo video analize, trening i spremamo se za utakmicu sa Tunisom. Kroz dve utakmice koje su odigrali u dosadašnjem toku takmičenja videli smo da je u pitanju veoma ozbiljna ekipa sa dobrim igračima koji igraju po Nemačkoj i Francuskoj. Biće zaista teško, ali ja se nadam da mi možemo mnogo da pružimo protiv njih zajedno sa našim selektorom Đeronom, koji je bio i na klupi Tunisa. Đerona dobro poznaje njihove igrače i smatram da ćemo se dobro pripremiti. Dobra priprema je bitan preduslov jer mi nemamo toliko iskustva u ovakvim utakmicama, niko od nas nije igrao ovako bitnu utakmicu koja nam donosi plasman u polufinale.

Sigurno je da u ekipi postoji velika želja i motivacija. Šta je vaš adut u ovom susretu?

  • Svi igrači su zaista veoma motivisani i imaju veliku želju. Za sve nas ovo je prvi veliki uspeh sa reprezentacijom Srbije. Plasman u polufinale Mediteranskih igara stvarno nije mala stvar kada vidimo da su ovde došle veoma ozbiljne ekipe poput Egipta, Tunisa, Alžira, Španije i stvarno svi željno iščekujemo utakmicu. Veoma smo motivisani i nadam se da ćemo sutra biti pravi od prvog do poslednjeg minuta, da nećemo imati padova koji će nas možda koštati polufinala. Željno iščekujem sutrašnju utakmicu, da pokažemo da smo jedna talentovana generacija i da možemo puno sa selektorom Tonijem Đeronom, zaključio je Milan Milić.

TABELA

EGIPAT 6
SRBIJA 4
TUNIS 2
ITALIJA 0
SLOVENIJA 0

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *